Σε 22 ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Μπέλγκοροντ από την επίθεση του Σαββάτου, για την οποία η Μόσχα κατηγόρησε ευθέως την Ουκρανία κάνοντας λόγο για «τρομοκρατική επίθεση» με drones.

Ώρες μετά την επίθεση στο Μπέλγκοροντ, ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν με πυραύλους και drones την ουκρανική πόλη Χάρκοβο, τραυματίζοντας τουλάχιστον 22 ανθρώπους και προκαλώντας ζημιές σε πολυκατοικίες.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρεσβευτής Βασίλι Νεμπένζια κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τη σύγκληση του οποίου ζήτησε η Μόσχα, χαρακτήρισε «τρομοκρατική» την επίθεση του καθεστώτος του Κιέβου στο Μπέλγκοροντ. «Προκειμένου να αυξήσουν τον αριθμό των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν πυρομαχικά διασποράς», πρόσθεσε ο Ρώσος διπλωμάτης, υπενθυμίζοντας ότι το Κίεβο έπληξε ένα αθλητικό κέντρο, ένα παγοδρόμιο και ένα πανεπιστήμιο. «Ήταν ένα σκόπιμο, τυφλό χτύπημα σε μη στρατιωτικό στόχο», υπογράμμισε.
Ο Ουκρανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Σερχίι Ντβόρνικ είπε πως «όσο συνεχίζεται αυτός ο πόλεμος, τον οποίο εξαπέλυσε ο δικτάτορας του Κρεμλίνου, τα θύματα και τα δεινά θα εξακολουθήσουν να αυξάνονται». «Καθώς η Ουκρανία ακόμη ανακάμπτει από τα χθεσινά αποτρόπαια πλήγματα, νέα κύματα ρωσικής τρομοκρατίας εξαπολύονται. Μόλις πριν από λίγες ώρες… Η Ρωσία τρομοκρατεί ξανά το Χάρκοβο με πυραύλους S-300 να πλήττουν κατοικημένη περιοχή», επισήμανε.