Ανέφερε ότι αυτοί οι αριθμοί περιλάμβαναν τουλάχιστον 502 στη Μόσχα και 524 στην Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ρωσίας. Οι συγκεντρώσεις θεωρήθηκαν παράνομες σύμφωνα με τους νόμους κατά των διαμαρτυριών της Ρωσίας.

Το αντιπολιτευόμενο κίνημα Vesna κάλεσε σε διαμαρτυρίες, λέγοντας: «Χιλιάδες Ρώσοι άνδρες, οι πατέρες, τα αδέρφια και οι σύζυγοί μας, θα πεταχτούν στο κρεατομηχανή του πολέμου. Για τι θα πεθάνουν; Τι θα κλαίνε οι μαμάδες και τα παιδιά;».

Οι διαδηλωτές φώναζαν «Όχι στον πόλεμο!» και «Καμία επιστράτευση!».

Το Sky News κάνει επίσεις λόγο για συγκεντρώσεις διαδηλωτών για να διαμαρτυρηθούν για την ανακοίνωση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για μερική επιστράτευση εφέδρων για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Σε μια ομιλία προς το έθνος το πρωί της Τετάρτης, ο Πούτιν διέταξε μερική επιστράτευση Ρώσων εφέδρων και διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει «όλα τα μέσα» από το οπλοστάσιό του, αναφέροντας ότι η Δύση έχει δείξει ότι «στόχος της είναι να καταστρέψει τη Ρωσία και ότι προσπάθησε να μετατρέψει τον λαό της Ουκρανίας σε τροφή για κανόνια».