Ο Ναβάλνι «συνελήφθη στην (πλατεία) Μαγιακόφσκαγια», που βρισκόταν στο δρομολόγιο της πορείας, η οποία είχε απαγορευθεί από τις αρχές, ανακοίνωσε στο Twitter η εκπρόσωπός του Κίρα Γιάμιχ. «Όλα μια χαρά με εμένα, δεν είναι λύπη να αγωνίζομαι για εμένα», έγραψε στον δικό του λογαριασμό ο Ναβάλνι, καλώντας τους υποστηρικτές του να συνεχίσουν τη διαδήλωση. «Το θέμα σήμερα είναι η μάχη κατά της διαφθοράς», συνέχισε.

Συνολικά η ρωσική αστυνομία προσήγαγε τουλάχιστον 785 διαδηλωτές, ανέφερε η οργάνωση OVD-Info, που ειδικεύεται στην παρακολούθηση των διαδηλώσεων. «Οι συλλήψεις συνεχίζονται», πρόσθεσε η μη κυβερνητική οργάνωση στο Twitter.

Η διαδήλωση στην οδό Τβέρσκαγια, μία από τις βασικές αρτηρίες της ρωσικής πρωτεύουσας που καταλήγει στο Κρεμλίνο, είχε απαγορευθεί από τις αρχές, μία απόφαση τη νομιμότητα της οποίας αμφισβητεί ο Ναβάλνι. Σύμφωνα με την αστυνομία, συγκέντρωσε 7.000 έως 8.000 ανθρώπους, κάνοντάς την μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στη Ρωσία.

Η πραγματοποίηση μια ανεξάρτητης καταμέτρησης είναι δύσκολη, γιατί ο Ναβάλνι κάλεσε τους υποστηρικτές του να πορευθούν σε όλο το μήκος της λεωφόρου, στα πεζοδρόμια και στις δύο κατευθύνσεις, αντί να σχηματίσουν πομπή. Στην πλατεία Πούσκιν, που βρισκόταν στο δρομολόγιο της πορείας, χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Έγιναν πολλές προσαγωγές και η αστυνομία χρησιμοποίησε αέριο πιπεριού για να διαλύσει το πλήθος.

Ο Ναβάλνι είχε καλέσει σε διαδηλώσεις, μετά τη δημοσίευση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχει αποκτήσει τεράστια περιουσία η οποία ξεπερνά κατά πολύ τον επίσημο μισθό του. Εκπρόσωπος του Μεντβέντεφ αποκάλεσε τις πληροφορίες «προπαγανδιστικές επιθέσεις» που δεν αξίζουν περαιτέρω σχόλια και είπε πως χρησιμοποιούνται από τον Ναβάλνι για προεκλογικούς λόγους.

Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και στην ανατολική πόλη Βλαδιβοστόκ, όπου δημοσιογράφος του Reuters είδε 30 ανθρώπους να προσάγονται, αφού ύψωσαν πανό όπου αναγραφόταν «Ο πρωθυπουργός πρέπει να απαντήσει». Εξάλλου, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters πως τέσσερις άνθρωποι προσήχθησαν στο Εκατερίνμπουργκ, στην περιοχή των Ουραλίων.

Στην πλατεία Εργασίας του Εκατερίνμπουργκ, διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν «Εμείς είμαστε οι αρχές εδώ», υπό τα βλέμματα εθνικιστών και υποστηρικτών του κόμματος Ενωμένη Ρωσία που πρόσκειται στο Κρεμλίνο. Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν πως μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε άλλες πόλεις, περιλαμβανομένης της Αγίας Πετρούπολης και του Νοβοσιμπίρσκ. Τα κρατικά ΜΜΕ αγνόησαν στην πλειονότητά τους τις σημερινές διαδηλώσεις, σύμφωνα με το πρακτορείο.