Λιγότερες από 24ώρες από την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ, ρουκέτες έπληξαν την Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη όπου στεγάζονται οι ξένες πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια. Μεταξύ άλλων κοντά στο σημείο βρίσκεται η αμερικανική πρεσβεία.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ακούστηκαν ηχηρές εκρήξεις και σειρήνες στην ιρακινή πρωτεύουσα. «Δύο ρουκέτες Κατιούσα έπεσαν εντός της Πράσινης Ζώνης χωρίς να προκληθούν θύματα. Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες», υπογράμμισε ο ιρακινός στρατός στην ανακοίνωσή του.

Ιρακινές αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Reuters πως οι ρουκέτες προκάλεσαν φωτιά μέσα στην Πράσινη Ζώνη και τουλάχιστον μία από τις ρουκέτες έπεσε 100 μέτρα μακριά από την αμερικανική πρεσβεία.

Σημειώνεται ότι το νέο χτύπημα έρχεται λίγες μόνο ώρες από το διάγγελμα του προέδρου των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ, κατά το οποίο τοποθετήθηκε εκτενώς για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή προσπαθώντας να δικαιολογήσει την εξόντωση του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, ενώ απηύθυνε και κάλεσμα στο ΝΑΤΟ για περισσότερη εμπλοκή στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα: