Ο Ιρανός πρόεδρος έκανε λόγο για φυσιολογική οργή των Ισραηλινών, που οφείλεται στην επανέναρξη των συνομιλιών με τη Δύση.
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου απηύθυνε κάλεσμα στη διεθνή κοινότητα να εντείνει τις κυρώσεις προς το καθεστώς της Τεχεράνης.
«Δεν θα έπρεπε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό από τους Ισραηλινούς. Νομίζω ότι αυτά τα σχόλια του Νετανιάχου αποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει να είμαστε πιο σταθεροί και να συνεχίσουμε στην ίδια πορεία», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Χασάν Ροχανί.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποκάλεσε τον Ιρανό πρόεδρο «λύκο με προβιά», ενώ ξεκαθάρισε ότι το Ισραήλ θα δράσει ακόμα και μονομερώς για να μην επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Η θέση του Νετανιάχου έγινε δεκτή με ικανοποίηση στους δρόμους της Ιερουσαλήμ.
«Δεν είμαι υποστηρικτής του Νετανιάχου, η ομιλία όμως ήταν εξαιρετική. Ως κάποιος που μεγάλωσε εδώ, λέω ότι αν χρειαστεί να αμυνθούμε μόνοι μας θα το κάνουμε», δήλωσε ένας πολίτης.
To Ισραήλ αμφισβητεί τις προθέσεις του Ιράν και θεωρεί ότι στόχος της Τεχεράνης, παραμένει η κατασκευή πυρηνικών όπλων.
Οι συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου στις 15 Οκτωβρίου στη Γενεύη.