Όπως τόνισε ο κ. David O' Brien, διευθυντής Εμπορικής Ανάπτυξης της εταιρείας μιλώντας στην Αθήνα, «τo αεροδρόμιο της Αθήνας κινητοποιήθηκε και η Ryanair ανταποκρίθηκε. Η Fraport δεν κινητοποιήθηκε και αντίστοιχα έπραξε και η Ryanair», προσθέτοντας επίσης ότι η αυξηση στα δρομολόγια της Αθήνας το ερχόμενο καλοκαίρι οφείλεται «στη μείωση των χρεώσεων από πλευράς του Ελευθέριος Βενιζέλος, την ίδια ώρα που η Fraport αυξάνει τις αντίστοιχες χρεώσεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια»
«Τα αεροδρόμια δεν έχουν γίνει καλύτερα, έχουν γίνει μόνο πιο ακριβά» σημείωσε επίσης, όπως αναφέρει το euronews. Ο ίδιος απέδωσε στα υψηλά τέλη το «πάγωμα» των δρομολογίων της Ryanair στα Χανιά, φέτος το χειμώνα και στην αδυναμία προγραμματισμού τη μείωση κατά 43% της παρουσίας της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται, ότι, το χειμώνα του 2017 η εταιρεία είχε μειώσει τη θέση της στην Ελλάδα σε ποσοστό 30%.
Όσον αφορά μάλιστα τη Θεσσαλονίκη, όπως ανέφερε ο Ντ. Ο’ Μπράιαν, η Ryanair έστειλε τρεις επιστολές, η τελευταία στον υπουργό Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζη, αναζητώντας απαντήσεις για το μέλλον των έργων που έχουν προγραμματιστεί και αν ο διάδρομος προσγείωσης θα είναι διαθέσιμος, κανείς όμως δεν της απάντησε. Εξ ου και προχώρησε σε ακύρωση της επένδυσης 100 εκατ. στο αεροδρόμιο της πόλης.
Για το καλοκαίρι ωστόσο, που η Ryanair προγραμματίζει να επανέλθει δυναμικά στην Ελλάδα, τα γεγονότα αυτά, σε συνδυασμό, όπως ειπώθηκε, με «γενικότερα κίνητρα που δίνει το Ελευθέριος Βενιζέλος σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες για νέους προορισμούς και γεωγραφικές περιοχές», οδήγησε την ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους
Το καλοκαιρινό πρόγραμμα Αθήνας της Ryanair για το 2018 περιλαμβάνει:
• 5ο αεροσκάφος στη βάση (συνολική επένδυση ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων).
• 13 νέα δρομολόγια: Βίλνιους (2 εβδομαδιαίως), Βρόκλαου (2 εβδομαδιαίως), Γκντανσκ (2 εβδομαδιαίως), Ζέσουφ (1 εβδομαδιαίως), Κατοβίτσε (2 εβδομαδιαίως), Κρακοβία (2 εβδομαδιαίως), Λαπεενράντα (1 εβδομαδιαίως), Λοτζ (1 εβδομαδιαίως), Μέμμινγκεν, (2 εβδομαδιαίως), Μπάντεν Μπάντεν (2 εβδομαδιαίως), Μπιλούντ (1 εβδομαδιαίως), Πόζναν (2 εβδομαδιαίως) και Φρανκφούρτη (1 καθημερινώς).
• 31 δρομολόγια σε σύνολο, συνδέοντας έτσι την Αθήνα με 14 χώρες.
• 3 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως
• 2.250 παράπλευρες θέσεις εργασίας (σύμφωνα με έρευνα της ACI, κάθε 1 εκατομμύριο επιβάτες αντιστοιχούν σε 750 «παράπλευρες θέσεις εργασίας»).