«Έχει ενδιαφέρον που η Κομισιόν δεν αντέδρασε στην παρέμβαση του Εισαγγελέα. Δεν βλέπω την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να είναι πολύ δραστήρια στο θέμα της Ελλάδας, δεν υπάρχει καμία αντίδραση», συνέχισε.

«Αμφιβάλλουμε πολύ αν γίνεται σεβαστό το κράτος δικαίου, αναφορικά με την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και της δημοσιογραφίας», πρόσθεσε. Και σημείωσε: «Υπάρχουν χώρες που πλέον οδεύουν στην απολυταρχία και ίσως η Ελλάδα είναι μία από αυτές».

Για το πόρισμα της PEGA για τις υποκλοπές ενημερώνει πως η Επιτροπή έλαβε τρίμηνη παράταση από την πρόεδρο Μέτσολα για το πόρισμα και εντόπισε πρόβλημα σε τέσσερις χώρες: Η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Ελλάδα και η Ισπανία.

«Το προσχέδιο του πορίσματος που έχει συντάξει η Εισηγήτρια (σ.σ. Σόφι ιν’τ Βελντ) είναι εξαιρετικό. Ετοιμάζουμε διάφορες προτάσεις, τις οποίες θα καταθέσουμε την Κομισιόν.

Οι χώρες πρέπει πλέον να απαντήσουν ξεκάθαρα: Για ποιον λόγο χρησιμοποιούσαν γενικά το λογισμικό παρακολούθησης. Και βέβαια, είναι σημαντικό να τεθεί το θέμα των τρίτων χωρών, συμπεριλαμβανομένου του Μαρόκου, όπως επίσης και η εξαγωγή του Predator και στη Μαδαγασκάρη», σημειώνει.

Ολόκληρη η συνέντευξη ΕΔΩ.