Ο κ. Σουτένκο ενημέρωσε την κυρία Σακελλαροπούλου για τις εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου και αναφέρθηκε στη δοκιμασία των Ελλήνων της Μαριούπολης και την επιχείρηση εκκένωσης του Ελληνικού Γενικού Προξενείου, ενώ ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πλήρη και απερίφραστη στήριξη της Ελλάδας στη δοκιμαζόμενη χώρα του.

Η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του ελληνικού λαού στην Ουκρανία και τον ηρωικό αγώνα της για την ελευθερία της, την ευρωπαϊκή πορεία της και τις δημοκρατικές και οικουμενικές αξίες. Υπογράμμισε, επίσης, ότι η αντίσταση των Ουκρανών συγκινεί βαθύτατα τους Έλληνες και συσπειρώνει την ανθρωπότητα απέναντι στη ρωσική επίθεση και τη βίαιη αμφισβήτηση της κυριαρχίας ενός ανεξάρτητου κράτους.

Τέλος, ο πρέσβης της Ουκρανίας ζήτησε τη συνδρομή της Πολιτείας για τη φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων που έχουν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν στην Ελλάδα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρο Βασιλικό, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά και ανέφερε στην κυρία Σακελλαροπούλου ότι ήδη λαμβάνεται μέριμνα προς αυτήν την κατεύθυνση.