Στο βίντεο που διέρρευσε από κάποιον περαστικό που τραβούσε το περιστατικό με το κινητό του τηλέφωνο, φαίνεται ο σκύλος να επιτίθεται στον Αφροαμερικανό, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, ενώ ο άνθρωπος ουρλιάζει από τον πόνο. Στην αρχή τον δαγκώνει για περίπου 30 δευτερόλεπτα, έπειτα το αφεντικό του τον σταματά και ο άνδρας προσπαθεί να κάνει ένα βήμα αλλά παραπατά μέχρι που το σκυλί τον ξαναρπάζει από το πόδι για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του αποδοθούν κατηγορίες.

Σε ανακοίνωση της η αστυνομία υποστηρίζει ότι αστυνομικοί κλήθηκαν το πρωί της Δευτέρας καθώς ένας άνδρας είχε μπει στα γραφεία μιας εταιρείας στην πόλη Γουντσον Τάρας. Ο άνδρας φέρεται να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς των αστυνομικούς, τους απειλούσε.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα την Παρασκευή ζητώντας να απολυθούν οι τρεις αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό.

Το FBI ξεκίνησε έρευνα για τη σύλληψη του Αφροαμερικανού ενώ ο επικεφαλής του τμήματος δήλωσε ότι συνεργάζεται πλήρως με την υπηρεσία.