Σταδιακή μείωση των φόρων, εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι για τα δημοσιονομικά πλεονάσματα, υπόσχεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και υποστηρίζει πως το πρωτογενές πλεόνασμα ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ
«Το επίσημο, μεγάλο και πρόωρο πρωτογενές πλεόνασμα , η επιστροφή του στην κοινωνία, η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, η ανάκαμψη, η ελάφρυνση του χρέους και η επιστροφή στις αγορές θα γίνουν μέσα στη φετινή χρονιά. Και όλα μαζί θα συνθέτουν την εικόνα μιας άλλης Ελλάδας. Μιας νέας Ελλάδας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».
Ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι το πλεόνασμα είναι τριπλάσιο απ' όσο αρχικά υπολογιζόταν και επαναλαμβάνει ότι το μεγάλο ποσοστό του πλεονάσματος θα επιστραφεί στην κοινωνία, στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ενστόλους. Τον Ιανουάριο το πρωτογενές πλεόνασμα είναι διπλάσιο απ' ότι πέρυσι και η τάση συνεχίζεται στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, σημειώνει.