του Δημήτρη Τσίρκα

Το ποιοι ανήκουν στη λευκή φυλή ή στους πολιτισμένους λαούς δεν είναι σταθερό, δεν σχετίζεται καν με το χρώμα του δέρματος και των ματιών. Ξανθοί γαλανομάτηδες ήταν οι Ουκρανοί και πριν την εισβολή του Πούτιν, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους Δυτικούς να τους φέρονται ρατσιστικά.

Τώρα έγιναν «σαν και εμάς» γιατί εξυπηρετούν τις γεωπολιτικές σκοπιμότητες της Δύσης στον ανταγωνισμό της με τη Ρωσία. Όταν πάψουν να τις υπηρετούν ή αν ο πόλεμος τραβήξει για πολύ και οι πρόσφυγες δεν επιστρέψουν γρήγορα στην Ουκρανία, τότε μην έχετε αμφιβολία, θα ξαναγίνουν «απειλητικοί βρωμοσλάβοι».

Όπως οι Αφγανοί Μουτζαχεντίν, από freedom fighters (μαχητές της ελευθερίας) που τους υποδέχονταν με τιμές στον Λευκό Οίκο, όταν πολεμούσαν τη Σοβιετική Ένωση, έγιναν φανατικοί τζιχαντιστές όταν στράφηκαν κατά των ΗΠΑ.

Η λευκότητα και ο πολιτισμός είναι ιδιότητες που τις αποδίδει ή τις αφαιρεί κάθε φορά ο κυρίαρχος λόγος και ελάχιστα ή καθόλου συνδέονται με τα βιολογικά ή πολιτισμικά χαρακτηριστικά των λαών που βρίσκονται στο επίκεντρο του δυτικού ενδιαφέροντος.
Οι Ρώσοι ξανθοί γαλανομάτηδες είναι και μετέχουν ενός ιστορικού πολιτισμού, αλλά πλέον έχουν εκπέσει στο καθεστώς των Βαρβάρων, μια θανάσιμη απειλή για την πολιτισμένη Ευρώπη, κάτι σαν τους Ούννους του Αττίλα.

Η ειρωνεία είναι ότι σε αυτό το ρατσιστικό παιχνίδι πρωταγωνιστούν και πολλά εγχώρια παπαγαλάκια, με τελευταίο τον βουλευτή της ΝΔ και καθηγητή, Δ. Καιρίδη. Μόλις λίγα χρόνια πριν ωστόσο, δεν ήταν οι Ρώσοι αλλά οι Έλληνες το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης: τεμπέληδες, διεφθαρμένοι, καταχρηστικά Ευρωπαίοι και σίγουρα όχι Δυτικοί.

Τώρα βαυκαλίζονται ότι ανήκουν στο περιζήτητο κλαμπ των «πολιτισμένων» – «Είμαστε η Δύση», περηφανεύτηκε ο Μητσοτάκης στη Βουλή. Ναι είμαστε, μέχρι την επόμενη χρεωκοπία που θα μας πετάξει και πάλι στην Ανατολή.

Η Δύση είναι σαν την ουτοπία, όσο την πλησιάζεις, τόσο αυτή απομακρύνεται. Σημασία έχει το ταξίδι, όχι ο προορισμός, θα αντιτείνουν οι οπαδοί του «ανήκομεν εις την Δύσιν». Σύμφωνοι, αλλά σαν βγεις στον πηγαιμό για το Παρίσι, πρόσεχε μη βρεθείς στο Βλαδιβοστόκ….

Ως τότε, ας απολαύσουμε την όψιμη δυτικοφροσύνη μας ντυμένοι στα χρώματα της Ουκρανίας, παρακαλώντας όμως να μη μας κόψει η Ρωσία το φυσικό αέριο. Γιατί και οι όμορφοι δυτικοί, όμορφα ξεπαγιάζουν.