«Το επώνυμό μου δεν έχει σχέση με την εκλογική μου επιτυχία. Έχω και πολλές αριστερές φίλες, μάλιστα μία ξέρω με βεβαιότητα ότι με ψήφισε», δηλώνει η Μουσολίνι στην «Repubblica». Πρόκειται για τη δεύτερη θητεία της Μουσολίνι στο δημοτικό συμβούλιο της Αιώνιας Πόλης. Σε ό,τι αφορά τον φασισμό, η Μουσολίνι αποφεύγει να εκφράσει συγκεκριμένη άποψη, διότι «θα έπρεπε να γίνει μια συζήτηση διάρκειας τουλάχιστον ενός εικοσιτετραώρου», αλλά σε σχετική ερώτηση της La Repubblica απαντά ότι «δεν έχει προβεί ποτέ στη ζωή της σε φασιστικό χαιρετισμό».

Δεν είναι η πρώτη απόγονος του δικτάτορα που κατεβαίνει στην πολιτική, αφού η εξαδέλφη της Ρακέλε, Αλεσάντρα Μουσολίνι, η οποία είναι και ανιψιά της διάσημης ηθοποιού Σοφία Λόρεν, διετέλεσε μέλος της Βουλής, της Γερουσίας και ευρωβουλευτής.

Οι τέσσερις μεγαλύτερες πόλεις στην Ιταλία, Μιλάνο, Ρώμη, Τορίνο και Νάπολη, είχαν δημοτικές εκλογές την περασμένη Κυριακή και Δευτέρα. Επαναληπτικός γύρος γίνεται σε περίπτωση που κανένα κόμμα ή υποψήφιος δεν συγκεντρώσει 50% των ψήφων.

Ο Δήμος Ρώμης θα κριθεί στον τον δεύτερο γύρο ανάμεσα στην Κεντροαριστερά και στην Ακροδεξιά.