Αναφερόμενη στην αμφισβήτηση των στοιχείων του ΔΝΤ από την Κομισιόν, υπογράμμισε ότι ήταν αυτονόητη η στάση της κομισιόν. Γιατί το ΔΝΤ είναι γνωστό για τα επαναλαμβανόμενα λάθη του και για την έλλειψη αξιοπιστίας ως προς τις προβλέψεις του, αλλά την ίδια στιγμή είναι γνωστό και για τις εμμονές του ως προς μια σειρά πραγμάτων τα οποία επιτείνουν και τη λιτότητα και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους.
Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε παράλογες απαιτήσεις για ψήφιση πρόσθετων μέτρων μετά τη λήξη του προγράμματος
«Οι απαιτήσεις των δανειστών δεν στρέφονται μόνο ενάντια στον ελληνικό λαό, αλλά εντείνουν σε μια κρίσιμη συγκυρία για την Ευρώπη και σε μια περίοδο που η Ευρώπη βιώνει πολλαπλές αβεβαιότητες, ακριβώς γι αυτό το λόγο θεωρούμε ότι δεν είναι προς το συμφέρον καμίας πλευράς να προστεθεί άλλη μία ακόμα αβεβαιότητα στην Ευρώπη», υπογράμμισε η Ρ.Σβίγγου αναφερόμενη σε ενδεχόμενα πρόσθετα μέτρα.
ξαιτίας αυτού «θεωρούμε ότι ήταν και η απάντηση της Κομισιόν αρκετά ξεκάθαρη απέναντι στο ΔΝΤ, και της εκπροσώπου Τύπου της Κομισιόν», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «όλες οι πλευρές θα πρέπει να συμβάλουν στο να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση».
Όσον αφορά τα σενάρια για εκλογές η Ρ.Σβίγγου απάντησε ότι καταλαβαίνει ότι «η ΝΔ έχει εγκλωβιστεί στο αίτημα για εκλογές, γιατί με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνει το ρόλο της μέσα στο πολιτικό σύστημα, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε στις δικές μας σκέψεις, ούτε στις δικές μας προθέσεις, ούτε στους δικούς μας σχεδιασμούς», ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτηθείς για την την συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ – Γκάμπριελ απάντησε ότι αυτό περιμένει κάτι συγκεκριμένο, αλλά το μήνυμα που θέλουν να δώσουν είναι ότι «οι συμφωνίες υπογράφονται για να τηρούνται από όλους. Ότι αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία έχει υπεραποδώσει στους στόχους, ότι όλα τα σχετικά στοιχεία είναι ενθαρρυντικά για το επόμενο διάστημα και δεν γίνεται να ανακοπεί αυτή η πορεία σταθεροποίησης, ανάπτυξης και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας από ακραίες απαιτήσεις που, αντί να δώσουν μια νέα ώθηση στην ελληνική οικονομία, θα κάνουν ακριβώς το αντίθετο».