Σε άρθρο της στην εφημερίδα «DOCUMENTO», η Ράνια Σβίγκου, αναφέρεται στην ύπαρξη δύο διαφορετικών κόσμων σημειώνοντας ότι «από τη μια μεριά είναι ο κόσμος της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, και της ανασυγκρότησης της ερειπωμένης, από τις δεκαετίες του δικομματισμού και του πελατειακού κράτους, ελληνικής κοινωνίας. Κι από την άλλη, ο κόσμος της νεοφιλελεύθερης ζούγκλας, του κοινωνικού δαρβινισμού, της φυσικοποίησης της κοινωνικής ανισότητας, ένας κόσμος χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς καμιά πρόνοια για τους ασθενέστερους, χωρίς καμιά κοινωνική προστασία»


«Χωρίς πανηγυρισμούς, με επίγνωση των δυσκολιών»

 
Παράλληλα, αναφέρεται στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ σημειώνοντας ότι «επικεντρώθηκε στα βήματα που έχουν γίνει ως τώρα, από την κυβέρνηση, αλλά και στη σκιαγράφηση του προγράμματος για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα. Χωρίς πανηγυρισμούς, με επίγνωση των δυσκολιών για ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, παρουσιάστηκε ένα σαφές σχέδιο, ώστε η έξοδος από τα μνημόνια, τον Αύγουστο του 2018 να μην συντελεστεί με όρους επιστροφής στο παρελθόν. Ένα σχέδιο που θέτει στο επίκεντρο την κοινωνία και τις ανάγκες της, και όχι τους «λίγους κι εκλεκτούς».
 
'Άλλωστε, η μέριμνα για τους ασθενέστερους ήταν και παραμένει το θεμέλιο της προσπάθειας κοινωνικής ανόρθωσης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει η ίδια, σημειώνοντας «αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα, από μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες, στην Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία, στο πεδίο της προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων, στην επέκταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στις μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο».
 
«Απέναντι σε όλα αυτά», συνεχίζει η Ρ. Σβίγκου, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανίστηκε στη ΔΕΘ για να απευθυνθεί, όχι στην κοινωνία, αλλά, αφενός, στην πιο σκληρή και άτεγκτη πλευρά των δανειστών, κι αφετέρου, στους πιο ασύδοτους εγχώριους και ξένους επιχειρηματίες.
 
Τη στιγμή που οι μεγάλες θυσίες του λαού αρχίζουν να πιάνουν τόπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε ένα νέο μνημόνιο, μετά τον Αύγουστο του 2018. Ένα μνημόνιο που θα περιλαμβάνει ακόμα περισσότερα κι από αυτά που ζητούν οι πλέον νεοφιλελεύθεροι αντίπαλοι του κόσμου της εργασίας, τόσα κι άλλα τόσα, όπως θα έλεγε κι ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος της ΝΔ, τη στάση και την ιδεολογία του οποίου υπερασπίστηκε πλήρως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας ότι ο άγριος νεοφιλελευθερισμός βρίσκει συχνά συμπλήρωμα στον ακροδεξιό αυταρχισμό».