Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι βρέθηκε απολογούμενος ενώπιον της Επιτρόπου Βέρα Γιούροβα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε αποδείξεις και στοιχεία, για τα όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δείχνοντας ότι η Κομισιόν θα συνεχίσει να έχει την κυβέρνηση Μητσοτάκη υπό αυστηρή επιτήρηση. Χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου είπε πως «όλες μας οι θέσεις και οι απόψεις κατατέθηκαν με πολύ συγκεκριμένα επιχειρήματα και αδιάσειστα τεκμήρια στην Επίτροπο». Μάλιστα ο ίδιος εκτίμησε ότι τα τεκμήρια «έτυχαν της απολύτου κατανόησης» της Βέρα Γιούροβα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για την πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να «παρέμβει» στη λειτουργία των social media και παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την «αναβάθμιση της ποιότητας και της αντικειμενικότητας της ενημέρωσης». Όπως ισχυρίστηκε υπάρχει μία «πολύ μεγάλη συζήτηση που δεν αφορά μόνο τη Ελλάδα, αλλά γίνεται και σε άλλες χώρες» αναφορικά με τα social media.

Υποστήριξε επίσης πως «είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους. Κυρίως αφορά όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στον Τύπο αλλά και τους πολίτες που θέλουν και δικαιούνται να έχουν δικαίωμα σε ποιοτική και αντικειμενική ενημέρωση και από αυτό το κομμάτι».