Κρύβοντας κάτω από το χαλάκι όλα τα βίαια περιστατικά και τις αυθαιρεσίες της ΕΛΑΣ σε πλατείες και δρόμους τους προηγούμενους μήνες, «η αστυνομία έχει πετύχει μία σειρά πράγματα, αλλά μπορεί να πετύχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και τα οποία θεωρώ χρήσιμα. Το πρώτο και βασικό είναι να αυξηθεί η παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές, παντού» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στη ραδιοφωνική εκπομπή «Σκάει είδηση».

Ο υπουργός Παναγίωτης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, τονίζοντας πως «η ελληνική κοινωνία ύστερα από μία δύσκολη δεκαετία έχει ανάγκη από ηρεμία και έχει διάθεση για επικράτηση της φωνής της λογικής, του μέτρου, του ρεαλισμού και δε νομίζω ότι έχει διάθεση ούτε για συγκρούσεις, ούτε για φασαρίες» .

Αναφερόμενος στο θέμα της αστυνόμευσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε: «Θα συνεχιστεί η αστυνόμευση με την ομάδα Δίας, θα επιδιώξουμε να ενδυναμώσουμε τα Αστυνομικά Τμήματα διότι από παντού μου αναφέρονται προβλήματα υποστελέχωσης. Θέλω να εξετάσω πού ακριβώς εντοπίζονται, σε ποιες περιοχές και τι δυνατότητες έχουμε αναδιάταξης και μεταρρύθμισης της οργανωτικής δομής της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να αυξηθεί η παρουσία της στις γειτονιές. Ο πολίτης θέλει τον αστυνομικό κοντά του. Το δεύτερο που ζήτησα από την ΕΛ.ΑΣ είναι η εξιχνίαση σοβαρών υποθέσεων. Ιδιαίτερο βάρος πρέπει να δοθεί στον τομέα της αντιμετώπισης των ναρκωτικών». Αίσθηση προκαλούν ωστόσο τα λεγόμενά του περί υποστελέχωσης του Σώματος, μιας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ενισχύσει ιδιαίτερα και δυσανάλογα με άλλες ανάγκες την αστυνομία.

Ερωτηθείς ο κ. Θεοδωρικάκος για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελληνική Αστυνομία τόνισε ότι το ποσοστό των ανεμβολίαστων ανέρχεται στο 22%. «Έχω κουβεντιάσει αρκετά αυτό το θέμα με τους αξιωματικούς της Αστυνομίας, καθώς κάποια νεότερα παιδιά έχουν την άποψη ότι εκείνα δεν θα ασθενήσουν και δεν κινδυνεύουν, αλλά νομίζω ότι η ζωή μας απέδειξε ότι τα πράγματα είναι αντίθετα. Εμείς συνεχίζουμε την πολύ συστηματική προσπάθεια να εμβολιαστούν και θεωρώ ότι θα έχουμε αποτελέσματα σε αυτό» απάντησε ο Υπουργός.