Οι εργαζόμενοι που θα αρνούνται να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 στη Μόσχα και στην ευρύτερη περιοχή, όπου είναι υποχρεωτικό, θα τίθενται σε διαθεσιμότητα, η περίοδος της οποίας θα διαρκεί όσο παραμένει σε ισχύ το διάταγμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ανάγκασε την πόλη της Μόσχας και την ευρύτερη περιοχή της αυτήν την εβδομάδα να καταστήσουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, για τους εργαζόμενους του κλάδου των υπηρεσιών. Έκτοτε, άλλες επτά περιοχές, μεταξύ αυτών η Αγία Πετρούπολη, έλαβαν ανάλογα μέτρα, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ. Η «εκτίναξη» των μολύνσεων οφείλεται, σύμφωνα με τις αρχές, στην παραλλαγή Δέλτα, που ταυτοποιήθηκε πρώτα στην Ινδία και η οποία εντοπίζεται σε σχεδόν το 90% των νέων ασθενών, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σεργκέι Σομπιάνιν.

Όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο υπουργός Εργασίας της Ρωσίας, Αντόν Κοτιάκοφ, με φόντο την επιδημία που καλπάζει στη χώρα, «εάν οι υγειονομικές αρχές μιας περιοχή καταστήσουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, ένας εργαζόμενους, που δεν έχει εμβολιαστεί, θα μπορούσε να τεθεί σε διαθεσιμότητα».