Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι δύο αστυνομικοί που, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε γειτόνισσα της κοπέλας στη Δάφνη, κλήθηκαν να ελέγξουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στις 11 Ιουλίου, ωστόσο έφυγαν άπραγοι με αποτέλεσμα 19 μέρες μετά η 31χρονη να δολοφονηθεί από τον σύζυγό της.

Η γυναικοκτονία σημειώθηκε στη Δάφνη, με θύμα μία 35χρονη γυναίκα, από τον σύζυγό της. Όπως μετέδωσαν νωρίτερα το MEGA και η kathimerini.gr, ο φερόμενος δράστης παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως στο αστυνομικό τμήμα Δάφνης και ομολόγησε πως τη δολοφόνησε με ένα μαχαίρι.

Οι αστυνομικοί πήγαν στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου που τους υπέδειξε ο άνδρας και τη βρήκαν στο κρεβάτι νεκρή, με θανάσιμα τραύματα στο λαιμό. Ο 35χρονος φέρεται να υποστήριξε στις αρχές πως το έκανε επειδή τη ζήλευε. Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Όπως ανέφερε ένοικος, το βράδυ της 11ης Ιουλίου έκανε καταγγελία στην ΕΛΑΣ για ενδοοικογενειακή βία σε διαμέρισμα όπου ζει και ανήλικο παιδί.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, 25 λεπτά αργότερα, περιπολικό της αστυνομίας έφτασε στο σημείο, οι αστυνομικοί άνοιξαν τα παράθυρα του οχήματος και έφυγαν, χωρίς να κάνουν τον κόπο να μπουν στο κτίριο.

Η ίδια καταγγέλλουσα σημειώνει ότι στην αστυνομία είχε δώσει το δικό της όνομα για να χτυπήσουν το κουδούνι.

«Δεν έκανα καταγγελία για πάρτι, αγαπημένη ελληνική αστυνομία. Σας κάλεσα ενώ είχε θορυβηθεί ακόμη και η διαχειρίστρια», αναφέρεται στην ίδια καταγγελία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι  στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία.

Σχετικά με τις καταγγελίες για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Δάφνη σημειώνονται τα ακόλουθα:

Από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας.

Παράλληλα, διεξάγεται περαιτέρω έρευνα.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συστήσει ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες και εντολές για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών.

Θα επαναλάβουμε ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο-όνειδος για τις σύγχρονες κοινωνίες και για την εξάλειψή του θα χρειαστεί η συστράτευση όλων μας.