Σε δίκη παραπέμπεται ο παρουσιαστής και πρώην μάνατζερ Μένιος Φουρθιώτης, ενώ σύμφωνα με το documentonews.gr η κατηγορία με την οποία βαρύνεται αφορά στο αδίκημα της πρόκλησης και προσφοράς σε τέλεση εγκλήματος, η οποία τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος.

Την υπόθεση είχε δημοσιοποιήσει ο Κώστας Βαξεβάνης τον Απρίλιο του 2021, μετά από πληροφορίες που του είχαν μεταφερθεί. Σύμφωνα με αυτές, ο Φουρθιώτης αναζητούσε άτομο στον χώρο του υποκόσμου προκειμένου να στήσει σκηνικό με πυροβολισμούς στο σπίτι του, ώστε να του επιστραφεί η αστυνομική φρουρά που του είχε αφαιρεθεί αλλά και να εκτελέσει συμβόλαιο κατά του «Βαξεβάνη και ενός ακόμη δημοσιογράφου».

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε με κατάθεσή του στην ΕΛ.ΑΣ βασικός μάρτυρας στην υπόθεση, καθώς επίσης και μια σειρά από άλλα πρόσωπα τα οποία ενεπλάκησαν. Μεταξύ αυτών και ο πρώην σύντροφος της δημοσιογράφου Νανάς Παλαιτσάκη αλλά και το πρόσωπο με το ψευδώνυμο «Ταρίφας», τον οποίο είχε επικαλεστεί ως πηγή του ο μάρτυρας-κλειδί σε συνάντηση με τον Κ. Βαξεβάνη και τον συνεργάτη του και υπογράφοντα το άρθρο Βαγγέλη Τριάντη στα γραφεία του Documento.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μ. Φουρθιώτης μετά τη σύλληψή του εξαιτίας μη τήρησης των περιοριστικών μέτρων που του είχαν επιβληθεί μετά την υπό όρους αποφυλάκιση του, συνελήφθη και έχει οδηγηθεί στις φυλακές Ναυπλίου.