Ο ίδιος αξιωματούχος υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να αναλάβουν αμέσως δράση για να μειωθούν τα επίπεδα του χρέους.

Πρόσθεσε ότι η συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη θα είναι επίσης υποβοητική για την αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η τράπεζα θα μπορούσε να δανείσει προσωπικό και να συμβάλει με την τεχνική εμπειρογνωμοσύνη.

Για το κούρεμα του χρέους

Το πρακτορείο σημειώνει ότι για πολλά μέλη της Ευρωζώνης το κούρεμα αποτελεί κόκκινη γραμμή», ωστόσο θα μπορούσαν να αποδεχτούν βελτίωση των όρων των δανείων.

Σημειώνεται ακόμα ότι αμερικανική έκκληση για αναδιάρθρωση του χρέους απηχεί τη θέση που έλαβε από το ΔΝΤ, το οποίο έχει διαμηνύσει ότι δεν θα προσφέρει νέα χρηματοδότηση στην Ελλάδα, εκτός αν η Ευρωζώνη δεσμευτεί σε ελάφρυνση του χρέους.