
Η νέα συγκέντρωση ξεκίνησε με υπόκρουση τραγουδιών γραμμένα για την τραγωδία στα Τέμπη. Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε ξανά γύρω από την κεντρική εξέδρα, και γύρω από το ηρώο με τα ονόματα των 57 νεκρών.



Οι εργαζόμενοι συντεταγμένοι γύρω από τα πανό τους, κατέκλυσαν το κάτω μέρος της πλατείας, τις οδούς Αμαλίας και Πανεπιστήμιου.
Δείτε LIVE:
Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι, παρ’ όλο ότι στις 12.00 είχε προηγηθεί το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τα Τέμπη.
Ξεχωριστή θέση στην εκδήλωση έχει ο σύλλογος των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, κλάδου του οποίου τις χρόνιες δυσλειτουργίες ανέδειξε το τραγικό δυστύχημα.
Την εκδήλωση άνοιξε η Ελένη Καρτελιά, εκπρόσωπος του φοιτητικού συλλόγου του Παντείου Παν/μιου, προαναγγέλλοντας τη φοιτητική εκδήλωση στο Πάντειο και τη φοιτητική συναυλία στο Σύνταγμα για την επόμενη εβδομάδα.
«Τα Τέμπη δεν ήταν μια κακιά στιγμή. Ήταν απόρροια μιας πολιτικής που μπροστά στο κέρδος δεν λογαριάζει ούτε την ανθρώπινη ζωή. Η συμπαράσταση σας στηρίζει τον αγώνα μας για να πάμε μέχρι τέλους» είπαν η Δέσποινα Γκανίδου, μητέρα του νεαρού Γιώργου Παπάζογλου και η Μαρία Ντόλκα, μητέρα της Αναστασίας Παπαγγελή.
Οι μητέρες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη συμπαράσταση που τα εργατικά συνδικάτα παρείχαν στον διετή αγώνα τους για να αποδοθεί δικαιοσύνη για το δυστύχημα.
Η μητέρα 22χρονου Γιώργου Παπάζογλου, συγκίνησε το πλήθος όταν ανέφερε την ανάρτηση του καθηγητή του στο Παν/μιο, πως «ο αδικοχαμένος νεαρός ποτέ δεν έμαθε για το 10 που πήρε με το σπαθί του γιατί κάτι τον σταμάτησε στα Τέμπη».
Η μητέρα της 18χρονης Αναστασίας Γκάνα τόνισε πως ο αγώνας των συγγενών θα φθάσει μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη και κάλεσε το πλήθος να μη λησμονήσει τα τόσα θύματα.
Ακολούθησε συναυλία με τραγούδια και απαγγελία κειμένων, που επιμελήθηκαν τα συνδικάτα μουσικών και ηθοποιών.
Aκολούθησαν οι ομιλίες των εκπροσώπων των εργατικών συνδικάτων και το ψήφισμα για τη συνέχιση του αγώνα.
Από την εξέδρα ο Βασίλης Ζαβογιάννης, πρόεδρος του συνδικάτου μηχανοδηγών αναφέρθηκε με αφορμή τα Τέμπη στις προειδοποιήσεις που είχε απευθύνει ο κλάδος πριν το δυστύχημα για τις χρόνιες δυσλειτουργίες και ανέπτυξε τα προβλήματα που ακόμη ταλανίζουν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.
Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, κι ακολούθησε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, που εξέφρασαν με τη σειρά τους τη συμπαράσταση των εργαζομένων στο δίκαιο αγώνα των συγγενών των νεκρών.
Το «παρών» στην πλατεία Συντάγματος μπροστά από την εξέδρα έδωσε κι η πρόεδρος του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε μακρά συνομιλία και με συγγενείς των θυμάτων.
Πριν τη συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκαν 13 προληπτικές προσαγωγές στα πέριξ του Συντάγματος.