Συγκεκριμένα η εισήγηση του Κων. Τασούλα ήταν η πρώτη ημέρα του τριημέρου να ξεκινήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί στις 3 π.μ. το πρωί Πέμπτης. Η δεύτερη ημέρα θα ξεκινήσει στις 9 π.μ. της Πέμπτης και θα ολοκληρωθεί στις 3 π.μ. της Παρασκευής. Η τρίτη ημέρα θα ξεκινήσει στις 9 π.μ. της Παρασκευής και θα οληρωθεί στις 4 μ.μ της ίδιας ημέρας.

Ευκλείδης Τσακαλώτος, Θανάσης Παφίλης, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, πήραν τον λόγο και εξέφρασαν έντονες ανησυχίες για τον χρόνο που δίνεται τελικά στους βουλευτές των κομμάτων να ξετυλίξουν την επιχειρηματολογία γύρω από το θέμα. Ανησυχίες εκφράστηκαν επίσης και για ρόλο που φαίνεται να παίζει για ακόμη μία φορά το προεδρείο σε μία ακόμη δύσκολη στιγμή της κυβέρνησης στη Βουλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε πως πάγια τακτική είναι η συζήτηση να τελειώνει στις 12 το βράδυ της τρίτης ημέρας.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εισηγητές θα είναι οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, του οποίου η ομιλία ολοκληρώθηκε και Νίκος Φίλης, ο οποίος αυτή την ώρα είναι στο βήμα της Βουλής, ενώ από τη ΝΔ, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος ο οποίος θα μιλήσει και πρώτος, ενώ στα έδρανα της κυβέρνησης θα βρίσκεται ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Από το ΠΑΣΟΚ εισηγήτρια θα είναι η Ευαγγελία Λιακούλη.

Σημειώνεται ότι ήδη τόσο το ΚΚΕ όσο και το ΜέΡΑ25 έχουν τοποθετηθεί, αναφέροντας πως θα υπερψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Το ΚΚΕ τόνισε ότι η μομφή του προς την κυβέρνηση της Ν.Δ. «είναι δεδομένη και διαρκής, αφορά το δυσώδες σκάνδαλο των υποκλοπών, όπως και το σύνολο των προβλημάτων που συσσωρεύονται στις πλάτες του λαού». Από την πλευρά του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι απαιτείται μομφή συνολικά στην ολιγαρχία και τις μυστικές της υπηρεσίες.

Καλοδεχούμενη χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του αντίδραση. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά για τις αποκαλύψεις του κ. Τσίπρα.