Σε καραντίνα μπαίνει η δομή προσφύγων και μεταναστών στο Κουτσόχερο της Λάρισας, καθώς ο 32χρονος Ρομά από τη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, που ήταν και το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού που καταγράφηκε στη περιοχή, φαίνεται ότι είχε επαφές με διαμένοντες στη δομή.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ Κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά αλλά και τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, έχει μεταβεί στη Λάρισα, προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ακόμα στο κλιμάκιο που μεταβαίνει στη περιοχή, συμμετέχουν επίσης, ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γ.γ. Κοινωνικής αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης και ο διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ Φοίβος Θεοδώρου. Το κλιμάκιο συνοδεύει ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Βασίλης Πάντζος.

Υπενθυμίζεται ότι τη Πέμπτη στον οικισμό Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης, με πληθυσμό περίπου 3.000 άτομα, εντοπίστηκαν 20 κρούσματα κορονοϊού. Έτσι αποφασίστηκε η άμεση κήρυξη σε καραντίνα του οικισμού, η απαγόρευση μετακίνησης των κατοίκων και η αυστηρή απομόνωση όλων των κρουσμάτων.

Είκοσι κρούσματα σε οικισμό Ρομά στη Λάρισα – Έκτακτα μέτρα