Έκτακτα μέτρα για την δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι αλλά και για ολόκληρο τον δήμο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στην περιοχή, η δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι στεγανοποιείται και «κανείς δεν μπαίνει ούτε και βγαίνει» για τις επόμενες 14 ημέρες, καθώς σήμανε συναγερμός μετά τα 150 θετικά κρούσματα σε σύνολο 397 δειγμάτων (148 φιλοξενούμενοι, μία εργαζόμενη και ένα στέλεχος της δομής). Όπως τόνισε όμως δεν υφίσταται λόγος πανικού και για την ώρα όλοι οι φορείς παραμένουν ασυμπτωματικοί.

Για το ίδιο διάστημα θα απαγορεύεται η κυκλοφορία σε όλο τον δήμο Ερμιονίδας, καθημερινά από τις 8μ.μ έως τις 8π.μ. Οι κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για τις περιπτώσεις Β1, Β2 και Β3 ενώ αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών, των παζαριών και κάθε άλλη δραστηριότητα υπαίθριου εμπορίου.

Πρακτικά, η έξοδος από το σπίτι θα επιτρέπεται μόνο για την μετάβαση σε φαρμακείο ή γιατρό, σε σούπερ μάρκετ για τα είδη πρώτης ανάγκης και σε τράπεζα στο μέτρο που δεν είναι εφικτό η συναλλαγή να γίνει ηλεκτρονικά. «Το ευχάριστο είναι πως όλα είναι υπό έλεγχο», πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς, υπενθυμίζοντας πως η δομή φιλοξενίας είχε τεθεί σε καραντίνα από την Μεγάλη Πέμπτη για να αποφευχθεί η διασπορά στην κοινότητα.

Ο δήμος θα φροντίσει για την κάλυψη όλων των βασικών αναγκών στους φιλοξενούμενους της δομής. Παράλληλα θα ενισχυθεί το κέντρο Υγείας με κλιμάκια του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ και τις γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Έως το βράδυ, όλοι οι έλεγχοι θα έχουν προχωρήσει και σε εργαζόμενους της ευρύτερης περιοχής που μπορεί να έχουν έρθει σε επαφή με κάποιους από τους φορείς, πριν την καραντίνα της Μεγάλης Πέμπτης.

Κλείνοντας, ο υφυπουργός τόνισε πως πρώτος μέλημα είναι να διασφαλιστεί η ανακοπή οποιασδήποτε επιδημιολογικής έξαρσης και κάλεσε όλους τους κατοίκους του δήμου να ακολουθήσουν τις διαδικασίας, ώστε να προφυλαχθούν και οι ευπαθείς ομάδες.