Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα εξέδωσε ανακοίνωση για τον αναρχικό κρατούμενο απεργό πείνας και δίψας Θ.Χατζηαγγέλου, του οποίου η ζωή βρίσκεται σε οριακό σημείο, με την κυβέρνηση να αδιαφορεί για τα δικαιώματα των κρατουμένων.

«Η υγεία του απεργού πείνας και δίψας Θάνου Χατζηαγγέλου βρίσκεται σε οριακό σημείο. Ο αναρχικός κρατούμενος διαμαρτύρεται για την άδικη και αυθαίρετη μεταγωγή του στις φυλακές Νιγρίτας. Απεργίες πείνας συμπαράστασης στον Χατζηαγγέλου κάνουν και οι Γ. Μιχαηλίδης, Κ. Δημαλέξης και Ι. Ροδόπουλος, ενώ ανάλογη κίνηση είχαν κάνει και οι Λ. Βουγιουκλάκης και Φ. Δασκαλάς» αναφέρεται στην αρχή, ενώ στην ανακοίνωσή του το Δίκτυο τοποθετείται με αιχμηρό ύφος.

«Για πολλοστή φορά ένας κρατούμενος παίζει στα ζάρια τη σωματική ακεραιότητά του εξαιτίας του καθεστώτος της καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των κρατουμένων. Για πολλοστή φορά ένας κρατούμενος δεν έχει άλλο όπλο από την απεργία γιατί η διοίκηση των φυλακών και το υπουργείο ΠΡΟΠΟ δεν δέχονται κανένα διάλογο επί της ουσίας, ακόμα και για τα πιο απλά ζητήματα. Για πολλοστή φορά η κυβέρνηση επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία για μια ζωή που τίθεται σε διακινδύνευση. Ενώνουμε τις φωνές μας με όσες και όσους τίθενται στον πλευρό του Χατζηαγγέλου. Να ικανοποιηθεί το αίτημα του για μεταγωγή στον Κορυδαλλό πριν να είναι αργά».