Το βράδυ της Πέμπτης έφτασαν στο Θράψανο του Δήμου Μινώα-Πεδιάδας, οι πρώτες λυόμενες αίθουσες διδασκαλίας που θα στεγάσουν τους μαθητές του δημοτικού σχολείου της περιοχής, που έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου. Οι αίθουσες τοποθετήθηκαν στο γήπεδο μπάσκετ της περιοχής, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες συναρμολόγησης και εγκατάστασής τους, προκειμένου το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσουν τα μαθήματα,

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Μινώα-Πεδιάδας, Μανωλης Σμυρνάκης, την Παρασκευή θα φτάσουν επίσης στο Αρκαλοχώρι οκτώ ακόμη αίθουσες, ενώ μέχρι την Τετάρτη θα έχουν φτάσει συνολικά 22 αίθουσες διδασκαλίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη το πρωΐ έφτασαν στην Κρήτη τα πρώτα κοντέινερ που πρόκειται να στεγάσουν τους σεισμόπληκτους κατοίκους του Αρκαλοχωρίου και των γύρω χωριών, οι οποίοι παραμένουν ακόμα στις σκηνές. Πρόκειται για 34 οικίσκους, από τους οποίους οι 26 από αυτούς θα στηθούν στον χώρο που προετοιμάζεται, απέναντι από το εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου, ενώ οι υπόλοιποι 8 έχουν φτάσει ήδη στη Βόνη σε οικόπεδο του δήμου.