Βασικό αίτημα των εργαζόμενων είναι η μεγάλη έλλειψη τραυματιοφορέων για την διαχείριση ασθενών τόσο κατά την υποδοχή τους στα εφημερεύοντα νοσοκομεία και στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, όσο και εντός των νοσοκομείων για τις ανάγκες της νοσηλείας τους.

Η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι τραυματιοφορείς στα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας δεν ξεπερνούν τους 2.200, την ώρα που οι οργανικές θέσεις που προβλέπονται για να λειτουργούν κανονικά είναι πολλαπλάσιες (5.000).

Για να διασφαλιστεί η λειτουργία των νοσοκομείων αναγκάζονται να λειτουργούν ως τραυματιοφορείς γιατροί, νοσηλευτές, security, καθαρίστριες, ακόμη και συνοδοί ασθενών, προκαλώντας μεγάλες καθυστερήσεις στις διαγνωστικές εξετάσεις και φυσικά επηρεάζοντας και την ίδια την νοσηλεία τους. Αποτέλεσμα αυτών των τακτικών είναι οι ασθενείς παραμένουν στις κλινικές και καθυστερούν να πάρουν εξιτήριο.

Για αυτό το λόγο οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, προχωρούν σε πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 2/11, από τις 11.00π.μ ως τις 15.00μ.μ. το μεσημέρι, με ταυτόχρονη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στη 13.00μ.μ.