Η κυβέρνηση αποφάσισε να μεταφερθεί μέρος όσων πλημμυροπαθών από την κακοκαιρία Daniel έμειναν άστεγοι στο προσφυγικό καμπ του Κουτσόχερου, από όπου εκατοντάδες μετανάστες απομακρύνθηκαν άρον άρον, και σε δομές του Βόλου και των Θερμοπυλών, οι οποίες ήταν κλειστές. Ανάμεσα στους άστεγους, που μένουν στις δομές, είναι δεκάδες πλημμυροπαθείς του Δήμου Φαρκαδόνας, που παρά τις αντιδράσεις τους μένουν στην κλειστή δομή του Κουτσόχερου και βρίσκονται αντιμέτωποι με άθλιες συνθήκες.

«Η μετεγκατάστασή των πλημμυροπαθών έγινε εκβιαστικά: ή μένετε στις σκηνές στο Γριζάνο ή πάτε σε κοντέινερ στο Κουτσόχερο. Ούτε λόγος οι άνθρωποι που έχασαν τα πάντα να έχουν έναν αξιοπρεπή τόπο διαμονής!  Έτσι δρομολογείται η γενικότερη επιδίωξη των Δήμων “μας”, που είναι η εκκένωση των ξενοδοχείων του νομού, στα οποία διαμένουν πλημμυροπαθείς από χωριά του νομού, και η μετεγκατάστασή τους συνολικά στο Κουτσόχερο», τονίζει η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων.

Υπογραμμίζει, επίσης, την ανάγκη να διασφαλιστεί η αξιοπρεπής διαμονή των πληγέντων σε ξενοδοχεία της πόλης και η πλήρης και άμεση αποζημίωσή τους για όσα έχασαν. «Αυτονόητο είναι και το αίτημα να αποκτήσουν χαρτιά, δικαιώματα και αξιοπρεπή διαβίωση μέσα στις πόλεις, όλοι οι πρόσφυγες. Γιατί εύκολα γίνεσαι ξεριζωμένος και πρόσφυγας από τη μία μέρα στην άλλη. Γιατί μόνο με αλληλεγγύη, συλλογική δράση και απορρίπτοντας τον κοινωνικό κανιβαλισμό είναι δυνατή η διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής. Γιατί κανένας δε θα σωθεί μόνος του παρακαλώντας τους δολοφόνους του» σημειώνει η το κείμενο, όπως επίσης ότι «οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, οι πυρκαγιές στον Έβρο, οι δολοφονίες στην Πύλο, το έγκλημα στα Τέμπη, καταδεικνύουν ότι θύματα είναι πάντα οι αδύναμοι: πρόσφυγες, παιδιά, φτωχοί αγρότες και εργάτες».