Στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος του σωματείου Σπύρος Μπιμπίλας και ο Γενικός Γραμματέας Άρης Λάσκος αναφέρουν πως «στο περιθώριο της κινητοποίησης, αποφασίστηκε η συμβολική μας διαμαρτυρία, απόψε στο Εθνικό Θέατρο, όπου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακολουθούσε την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης “Η σπασμένη στάμνα”. Αμέσως μετά τις δημόσιες ανακοινώσεις μας όμως, ενημερωθήκαμε από το Εθνικό Θέατρο πως η ΠτΔ είχε ήδη από εχθές το βράδυ ακυρώσει την παρουσία της και άρα, ως εκ τούτου, ακυρώνουμε και εμείς με τη σειρά μας την αποψινή κινητοποίηση».

«Είναι προφανές πως η Κυβέρνηση και οι ανώτατοι πολιτειακοί άρχοντες πλέον κρύβονται και δεν επιθυμούν να μας δουν. Επιδίδονται μόνο σε επικοινωνιακές τακτικές παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης για τα αιτήματά μας και γενικόλογων υποσχέσεων που δεν λύνουν τίποτα. Συναντιούνται για μας ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ, μεταθέτουν τα πάντα σε μελλοντικό χρόνο, δεν δεσμεύονται για τίποτα, ενώ, την ίδια στιγμή που λένε πως το ΠΔ δεν αλλάζει τίποτα, ανακοινώνουν νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα ρυθμίσουν μισθολογικά ζητήματα ( ; ). Δεν υποχωρούμε. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους» προσθένουν, απαιτώντας:

– να αποσυρθούν από το Προεδρικό Διάταγμα οι αναφορές στις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό
– να επανέλθουν τα επαγγέλματα μας στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε).
– ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Εκπαίδευσης και
– λύση στο διαχρονικό πρόβλημα της αντιστοίχισης των πτυχίων σε ενιαία δημόσια καλλιτεχνική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες.

Τέλος, σημειώνουν «πως την Πέμπτη, μετά την διάσκεψη όλων των καλλιτεχνικών σωματείων, θα ανακοινώσουμε νέες δράσεις και κινητοποιήσεις»