«Αφού απέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει μία εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, επιλέγετε την δημόσια υγεία ως πεδίο πολιτικής δράσης. Δεν θα σας βγει σε καλό» είπε στη συνέχεια της απάντησής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, τον ρώτησε: «Γνωρίζετε ένα κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ευρώπη που να στηρίζει ανοιχτά δημόσιες συγκεντρώσεις αναλαμβάνοντας το ρίσκο διασποράς του ιού;».

«Πολιτικός αρχηγός είπε ανερυθρίαστα πως δέχεται το ρίσκο να υπάρξουν συγκεντρώσεις» ανέφερε – συνεχίζοντας την ομιλία του. «Το κάνετε αυτό στην κορύφωση της πανδημίας» συμπλήρωσε και τόνισε πως «δεν χρειάζεται κ. Τσίπρα καμία επιστημονική έρευνα πως σε αυτή τη συγκυρία μαζικές συνάξεις αποτελούν υπερμεταδότη του κορονοιού. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε κ. Τσίπρα; Να πείτε λοιπόν πως το αγαθό της διαμαρτυρίας είναι υπέρτερο του αγαθού της δημόσιας υγείας. Αναλαμβάνετε λοιπόν το ρίσκο να αυξηθούν εκθετικά τα κρούσματα και η πίεση στο ΕΣΥ, επιχειρείτε συνειδητά να μετατρέψετε σε αντικυβερνητικό επιχείρημα την δικαιολογημένη κόπωση. Να δημιουργήσετε νέες πλατείες αγανακτισμένων και να ζωντανέψετε τα ίδια επιχειρήματα που σας έφεραν στην εξουσία» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια σε μελέτη του Πανεπιστημίου Ηumbolt του Βερολίνου, συνδυάζοντάς την με την αύξηση των κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα, για να δείξει ότι για την αποτυχία του περιορισμού της πανδημίας ευθύνονται οι συγκεντρώσεις ενάντια σε πολιτικές της κυβέρνησης που συμβαίνουν εν μέσω της πανδημίας.

Ωστόσο, μολονότι κατέθεσε στα Πρακτικά ολόκληρη την έρευνα, ο Πρωθυπουργός «ξέχασε» να σημειώσει ότι η μελέτη αυτή αφορά ξεκάθαρα τις συγκεντρώσεις αρνητών της πανδημίας στη Γερμανία, ενάντια στο lockdown, που συνυπολογίζει επίσης και των συνωστισμό ατόμων που δεν τηρούν τα προσωπικά υγειονομικά μέτρα, όπως τις μάσκες και μπαίνουν στα ίδια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Το γεγονός αυτό είναι ξεκάθαρο από τον πρόλογο ακόμα της έρευνας:

Ολόκληρη η έρευνα εδώ

Σε ψέματα κατέφυγε και για τα αιτήματα της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ, υποστηρίζοντας πως ήταν μόνο για το αίτημα του κρατούμενου απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, επικρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές του οποίου προσπάθησαν να μεσολαβήσουν ώστε η κατάληψη να μην εκκενωθεί δια της βίας. Έκανε επίκληση σε ένα πανό που αναρτήθηκε έξω από την Πρυτανεία, χωρίς καμία ανφορά στα υπόλοιπα αιτήματα των φοιτητών, για κατάργηση του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη και για άνοιγμα των σχολών τους με Υγειονομικά μέτρα.

Ενδεικτικά τα αιτήματα, όπως ανέφεραν οι φοιτητές σε ένα από τα κείμενά τους:

Απαιτούμε:

Κατάργηση του Νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη

Καμία δίωξη στους 31 συλληφθέντες/συλληφθείσες της 22/2

Παραίτηση του Πρύτανη Παπαϊωάννου

Άνοιγμα των σχολών με τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων και με μέριμνα της υγείας των φοιτητών και εργαζομένων

Διακοπή των εκπαιδευτικών διαδικασιών από τους καθηγητές

Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού πείνας – δίψας Δ.Κ.

O Πρωθυπουργός, σε ακόμα μία ψευδή αναφορά, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «αρχίσατε να κινητοποιείστε στο πλευρό του περιθωρίου» και απευθυνόμενος για μια ακόμα φορά προς τον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Με τη νεολαία του κόμματος σας να φωνάζει το σύνθημα να μετονομαστεί η Πλατεία Συντάγματος σε Πλατεία Κουφοντίνα, κάτω από τα πανό “Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη” Ντροπή!».

Και αυτό είναι ψέμα, καθώς η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετείχε στο μπλοκ των διαδηλωτών που φώναζε το συγκεκριμένο σύνθημα. Ενδεικτικά, το πανό εκείνης της ημέρας

Την ώρα επίσης που το διαδίκτυο γεμίζει με το σύνθημα #boycottgreekmedia, ο Πρωθυπουργός επέλεξε να επιτεθεί στο διαδίκτυο, καλώντας ουσιαστικά τους νέους να μην το εμπιστεύονται καθώς αυτό «δημιουργεί στεγανά» από κοινές απόψεις.

«Αλίμονο εάν ζητούσαμε από τους νέους να παραιτηθούν από την αμφισβήτηση», είπε συνεχίζοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός. «Μέσα από αυτήν την αμφισβήτηση θα συναντηθούμε με τη νέα γενιά. Η βία όμως δεν της ταιριάζει, ο διχασμός είναι μαρασμός, μη βάζετε φωτιά στους δρόμους, βάλτε φωτιά στις σκέψεις σας» συμπλήρωσε.

«Όταν ένα κόμμα της Βουλής βαδίζει δίπλα στον Ρουβίκωνα τροφοδοτείτε την ένταση. Η βία δεν γεννά βία κ. Τσίπρα, γεννά μόνον χάος» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «μετά τις εκλογές ανέλαβα την δέσμευση να εγγυηθώ την ασφάλεια και την ενότητα και σε αυτή μου την αποστολή θα μείνω συνεπής. Η ομαλότητα είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας. Δεν θα επιτρέψω να ξαναζήσουμε φαινόμενα κατάλυσης της δημόσιας τάξης όπως αυτά του 2008, γιατί αυτό θέλει η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας» επισήμανε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως «το δικό μας σύνθημα είναι ο διάλογος γεννά διάλογο, ο διάλογος γεννά πρόοδο».

«Έχουν γίνει πάνω από 11 εκατομμύρια έλεγχοι, με ευγένεια και χωρίς κανένα πρόβλημα» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην Ελληνική Αστυνομία. «Όταν κατηγορείτε κ. Τσίπρα τους αστυνομικούς, στοχοποιείτε παιδιά της διπλανής πόρτας» είπε στη συνέχεια και ανέφερε «Πόσες φορές αστυνομικοί μπήκαν στη μάχη του κορονοϊού; Ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Να μην αδικήσουμε συλλήβδην την αστυνομία επειδή υπάρχουν περιστατικά αστυνομικής βίας. Ευθύνες θα αποδοθούν. Επικαλείστε μία υπόθεση, αυτή του Ινδαρέ, που δεν έχει ακόμη τελεσιδικήσει και η εικόνα στην διαδικασία της δίκης ήταν διαφορετική από την πρώτη εντύπωση, στην οποία εσείς μείνατε» συμπλήρωσε.

Απάντηση Δ.Ινδαρέ σε Μητσοτάκη: Τραγικό να αντιμετωπίζεται ο αδικούμενος πολίτης ως πολιτικός αντίπαλος

Παρουσίασε επίσης ημίμετρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της αστυνομικής βίας:

Συγκεκριμένα προανήγγειλε:

  • κάμερα καταγραφής εικόνας και ήχου στους άνδρες της ΕΛΑΣ
  • εισαγωγή τεχνογνωσίας από την Γαλλία, την Βρετανία και άλλες χώρες για ενίσχυση των ψυχογραφικών τεστ στο προσωπικό της ΕΛΑΣ, υφιστάμενο και υποψήφιο, σε σχέση με την ροπή στην άσκηση βίας,
  • κατάθεση σε σύντομο διάστημα νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αναβάθμιση των αστυνομικών σπουδών
  • δημιουργία σώματος δέκα εξειδικευμένων στελεχών που θα αποτελέσει «ειδικό βοηθό του Συνηγόρου του Πολίτη» με αποκλειστικό αντικείμενο τα θέματα αντιμετώπισης των περιστατικών αστυνομικής βίας.