Οι αρχές του Μεξικού κάνουν λόγο για τουλάχιστον πενήντα οχτώ νεκρούς, ενώ καταγράφηκε και τσουνάμι με το μέγιστο ύψος των κυμάτων να φτάνει το 0,7 του μέτρου.

Οι κάτοικοι της πόλης του Μεξικό βγήκαν στους δρόμους, ενώ πολλοί συναγερμοί αυτοκινήτων τέθηκαν σε λειτουργία μετά τον σεισμό που σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυκτα. Σε κάποιες συνοικίες υπήρχε και διακοπή της ηλεκτροδότησης.Στην Οαχάκα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ένα ξενοδοχείο κατέρρευσε, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για να εντοπιστούν τυχόν εγκλωβισμένοι.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε, Πένια Νιέτο, επεσήμανε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι έχουν τεθεί σε λειτουργία «τα πρωτόκολλα της πολιτικής προστασία» εξαιτίας της ισχύος της σεισμικής δόνησης.


Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στις ακτές της νότιας Πολιτείας Τσιάπας, κοντά στη Γουατεμάλα, και είχε εστιακό βάθος 69,7 χλμ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, ο σεισμός αυτός είναι ο μεγαλύτερος που έχει πλήξει το Μεξικό εδώ και έναν αιώνα.