Ο σεισμός, μετά τον οποίο σημειώθηκαν πολλοί μετασεισμοί, στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 5.000 ανθρώπους στην Τουρκία και τη Συρία, ενώ χιλιάδες είναι οι τραυματίες και οι άνθρωποι που έχουν μείνει άστεγοι.

Σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία, τα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν αφού οι αστυνομικοί ανακάλυψαν λογαριασμούς με «προκλητικές δημοσιεύσεις με στόχο τη δημιουργία φόβου και πανικού», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, από την οποία ωστόσο απουσιάζουν λεπτομέρειες για το ακριβές περιεχόμενο των αναρτήσεων αυτών.

Όπως γράφει η ανακοίνωση, ευρύτερες έρευνες διεξάγονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Βροχή» οι αναρτήσεις για απουσία προσπαθειών διάσωσης

Τα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυσθεί από μηνύματα προσώπων που παραπονούνται για απουσία προσπαθειών διάσωσης και ερευνών για θύματα στις περιοχές τους, ιδιαίτερα στο Χατάι.

«Η διεύθυνση και οι πληροφορίες εντοπισμού πολιτών που ζητούν βοήθεια επαληθεύονται αμέσως και γίνεται συντονισμός», διαβεβαιώνει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Οκτώβριο ψηφίστηκε νόμος στην Τουρκία που τιμωρεί τη διάδοση «ψευδών ειδήσεων» με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.