Στην ανακοίνωση – κάλεσμα για τη συγκέντρωση, ο Σύλλογος σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αναρωτιόμαστε πόσο χειρότερη μπορεί να γίνει η εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στις διαβάσεις των σιδηροδρομικών γραμμών!

Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, ατάραχοι και αδιάφοροι, περιμένοντας το επόμενο “ατύχημα”!

Πέρασε ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη! (…) Ενας χρόνος και οφείλουμε να κάνουμε την υπόσχεσή μας πράξη: Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί – Ολων των νεκρών θα γίνουμε φωνή! (…)

Οταν συνεχίζεται η επικίνδυνη και ανασφαλής κατάσταση στις διαβάσεις στα Σεπόλια. Οταν συνεχίζουμε να φοβόμαστε το επόμενο «ατύχημα» σαν αυτό που συνέβη την πρώτη μέρα του έτους και ευτυχώς δεν ήταν θανατηφόρο!

Από τη μία, βλέπουμε να πηγαινοέρχονται τα εκατομμύρια στους κατασκευαστικούς ομίλους και από την άλλη, να κινδυνεύουμε κάθε μέρα στη γειτονιά μας κάνοντας τα πιο απλά και καθημερινά πράγματα!

Κινδυνεύουμε εμείς, τα παιδιά μας, κάθε περαστικός, οδηγός και επιβάτης κι αυτό γιατί δεν παίρνονται σοβαρά μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και η ασφάλειά μας αντιμετωπίζεται σαν ανώφελο κόστος του κράτους από τη μία και αδικαιολόγητη ζημιά των εταιριών από την άλλη!

Πρόκειται για πολύ συνειδητή πολιτική επιλογή που υπηρετείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και τοποθετεί τα κέρδη πάνω από την ανθρώπινη ζωή! (…)

Στις 24 Φλεβάρη ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ “ΟΚΤΩ”!

Στις 24 Φλεβάρη ΟΛΗ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ: ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ!».

Πηγή: 902.gr