“Ανώνυμοι αξιωματούχοι” στο Πεντάγωνο σχεδιάζουν την απόπειρα δολοφονίας του Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε ο Ρώσος υπουργών Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κάνοντας δηλώσεις στο πρακτορείο TASS. « Η Ουάσινγκτον προηγείται των άλλων στις προκλήσεις, καθώς ορισμένοι ‘ανώνυμοι αξιωματούχοι’ του Πενταγώνου εξέφρασαν πράγματι απειλές για την πραγματοποίηση ενός ‘αποκεφαλιστικού χτυπήματος’ στο Κρεμλίνο, το οποίο στην πραγματικότητα αποτελεί απειλή απόπειρας δολοφονίας του Ρώσου προέδρου».

Μάλιστα σε αυτά πρόσθεσε πως «αν τέτοιες ιδέες πραγματικά μελετώνται από κάποιον, τότε αυτός ο κάποιος θα πρέπει να σκεφτεί καλύτερα τις πιθανές συνέπειες τέτοιων σχεδίων». O Σ. Λαβρόφ κατηγόρησε τη Δύση για προπαγάνδα «με ανεύθυνες εικασίες ότι η Ρωσία είναι δήθεν στα πρόθυρα χρήσης πυρηνικών όπλων εναντίον της Ουκρανίας».

«Η πολιτική πορεία της Δύσης, η οποία στοχεύει στην πλήρη συγκράτηση της Ρωσίας, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Φέρει τους κινδύνους μιας άμεσης ένοπλης σύγκρουσης πυρηνικών δυνάμεων» είπε ο Λαβρόφ και πρόσθεσε ότι «μας ανησυχεί βαθύτατα η διαπίστωση της προπαγανδιστικής ρητορικής που επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και γενικά στη Δύση σχετικά με το ζήτημα των πυρηνικών όπλων».

Ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ουκρανία και η Δύση πρέπει να αποδεχτούν τα αιτήματα της Ρωσίας για «αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας, σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε «ο ρωσικός στρατός θα ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα».