X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

«Σιγά που θα κλαίμε την τύχη μας, γίναμε φωνές ενωμένες. Να γίνουν δύναμη οι στίχοι μας, να γίνουν όπλα οι πένες»

Ένα εντυπωσιακό βίντεο από τη δράση καλλιτεχνών στο Μοναστηράκι στις 13 και 14 Μαρτίου, κατά το διήμερο #artattack, έδωσε στη δημοσιότητα ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος. Με αφορμή τον έναν χρόνο κλειστών χώρων Πολιτισμού και απέναντι στη μηδαμινή στήριξη που έχουν λάβει από την Πολιτεία, οι καλλιτέχνες τραγουδούν «Σιγα που θα κλαιμε την τυχη μας,Γιναμε φωνές ενωμένες ,Να γίνουν δύναμη οι στίχοι μας,να γίνουν οπλα οι πένες»


«Μια ματιά στην καθημερινότητα του lockdown & η δράση καλλιτεχνών στο Μοναστηράκι, με πρωτοβουλία του ΠΜΣ, στο πλαίσιο του Artattack Διήμερο Πανελλαδικής Δράσης. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της κινητοποίησης και στη δημιουργία του βίντεο» τονίζει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος το βίντεο από την εντυπωσιακή δράση που πραγματοποίησαν το διήμερο 13-14 Μαρτίου, στο πλαίσιο του #artattack.

Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω διήμερο πραγματοποιήθηκε επίσης συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή πλήθους ανθρώπων της Τέχνης και του Πολιτισμού, καθώς και φορέων και σωματείων.

Παρακολουθήστε το βίντεο που δημοσίευσε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος:

«Ένα χρόνο μετά το Μάρτη του 2020, δεν είμαστε στην αναμονή, ούτε στην “αναστολή”, αλλά βγαίνουμε πιο μπροστά. Διεκδικούμε μια ολοκληρωμένη ασπίδα προστασίας, για να μπορούμε να δημιουργήσουμε, να ζήσουμε αξιοπρεπώς, να φοιτήσουμε στις σπουδές μας» ανέφεραν τότε στην ανακοίνωσή τους τα σωματεία του Πολιτισμού, διεκδικώντας:

 • Να παρθούν από την κυβέρνηση όλα τα απαραίτητα μέτρα στο δημόσιο σύστημα Υγείας, για τη διάθεση του εμβολίου, τα ΜΜΜ, ώστε να μη ζήσουμε ένα ακόμα πιο φονικό 3ο κύμα πανδημίας.
 • Λέμε όχι στη λογοκρισία, στον «τρομονόμο» του Λιβάνιου.
 • Να ανοίξουν οι χώροι Πολιτισμού και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, θέατρα, μουσικές σκηνές, μουσεία, εκθεσιακοί χώροι, εργαστήρια ιδιωτικά και δημοτικά με όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα και εμβολιασμούς, όπου ειδικά κρίνεται απαραίτητο (π.χ. συνάδελφοι μουσικοί και ηθοποιοί που κάνουν πρόβες χωρίς μάσκες).
 • Να παρθούν ειδικά μέτρα για τη λειτουργία των καλλιτεχνικών σχολών όπως ωδεία, δραματικές σχολές, Καλών Τεχνών κ.ά. Οι τελειόφοιτοι να μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις και οι πρωτοετείς να γνωρίσουν επιτέλους τις σχολές τους εκτός zoom.
 • Ενίσχυση της Αισθητικής Αγωγής και της Καλλιτεχνικής Παιδείας σε όλες τις τάξεις της Βασικής και Μέσης Εκπαίδευσης.
 • Να στηριχτούν όλοι οι συνάδελφοι που εδώ και έναν χρόνο δεν έχουν με ευθύνη της κυβέρνησης κανένα εισόδημα.
 • Με αναδρομική ισχύ από τον Μάρτη 2020, απαιτούμε αναστολή πληρωμών και χρεών σε τράπεζες, ΔΕΚΟ, στο Δημόσιο – φορολογικές ελαφρύνσεις (κατάργηση φόρου επιτηδεύματος και ΦΠΑ – επιστροφή των παρακρατηθέντων από το 2016 από τις συντάξεις).
 • Να υπογραφούν παντού Συλλογικές Συμβάσεις, ξεκινώντας από τα εποπτευόμενα ιδρύματα και φορείς.
 • Να προστατευτούν με κάθε τρόπο τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα στην «ψηφιακή εποχή».
 • Διεκδικούμε εργασία, Ασφάλιση και σύνταξη. Καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς, εφαρμογή του νόμου για τη διάθεση του 1% για τη δημιουργία εικαστικών έργων σε δημόσιους χώρους και κτίρια και του 1,5% για τους δημιουργούς του κινηματογράφου.
 • Δεν θα δεχτούμε καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση στον τρόπο λειτουργίας των σωματείων και των συλλογικών φορέων μας.
 • Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην απεργία.

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις