Σήμερα αναμένεται η δικαιοσύνη στο Βέλγιο να αποφανθεί εάν θα προφυλακιστεί η Εύα Καϊλή για τη φερόμενη εμπλοκή της στο σκάνδαλο «Qatargate» ή αν θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μέχρι οριστεί δικάσιμος.

Υπενθυμίζεται πως η Εύα Καϊλή κρατείται προσωρινά στις φυλακές Χάρεν και μάλιστα την περασμένη εβδομάδα είχε ζητήσει και είχε λάβει αναβολή για την εκδίκαση της υπόθεσής. Η ακροαματική διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών στις Βρυξέλλες ξεκίνησε στις 09:00 (10:00 η ώρα Ελλάδας) και η απόφαση αναμένεται εντός της ημέρας.

Η Ε. Καϊλή είναι μία εκ των 4 που έχουν προφυλακιστεί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διαφθορά, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Η υπερασπιστική γραμμή της Εύας Καϊλή

Οι δύο συνήγοροι υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αντρέ Ριζόπουλος συναντήθηκαν μαζί της το απόγευμα της Πέμπτης στις φυλακές Χάρεν. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος σημείωσε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη για την Καϊλή. Η πρώην ευρωβουλευτής αναμένεται να δηλώσει αθώα, ενώ σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει στον Τύπο, θα πετάξει το «μπαλάκι» των ευθυνών στον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Ο συνήγορος της, Μ. Δημητρακόπουλος δήλωσε «Είναι δύσκολα τα πράγματα, έχουμε ισχυρά επιχειρήματα. Σίγουρα είναι μια μέρα που κρίνεται η προσωπική της ελευθερία. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο αγαθό. Είναι πάρα πολύ προβληματισμένη. Αυτή τη στιγμή είμαι υποχρεωμένος γιατί το έχουμε συμφωνήσει, δεν θα κριθεί αν είναι ένοχη ή αθώα, αλλά αν θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη ή να κρατηθεί προσωρινά. Όταν έχεις ένα παιδί ορφανό ουσιαστικά είσαι περισσότερο δυστυχισμένος. Η Καϊλή δεν είναι ύποπτη φυγής ούτε μπορεί να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία. Με καθαρά νομικά κριτήρια έχω αισιοδοξία»