Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου θα κληθούν για κατάθεση ο Δημητριάδης, Λαβράνος, Μπίζιος και Ντίλιαν. Προς το παρόν μόνο ο Δημητριάδης έχει επιβεβαιώσει ότι θα παραστεί στη Επιτροπή.

Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία λίγες μονάχα ώρες πριν την έναρξη των διαδικασιών έθεσε εκτός Επιτροπής δυο γαλάζιους βουλευτές, ενώ ένας αποχώρησε οικειοθελώς. Πρόκειται για τον Κώστα Τζαβάρα, τον Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Ανδρέα Κουτσούμπα. Οι δύο τελευταίοι σύμφωνα με τη ΝΔ απουσιάζουν στο εξωτερικό.

Ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας, έχει εκφράσει και δημόσια την αντίρρησή του στην επίκληση του απορρήτου, με επιστολή που απέστειλε ζήτησε την αντικατάστασή του από την Επιτροπή και συνεπώς δεν θα δώσει «το παρών» σήμερα. Οι ακριβείς λόγοι που ο κ. Τζαβάρας προέβη σε αυτή την κίνηση δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Παράλληλα, ο Ανδρέας Κουτσούμπας είχε ταχθεί επίσης κατά της επίκλησης του απορρήτου για το σκάνδαλο των υποκλοπών αναφέροντας πως «εάν με ρωτάτε ως ιδιώτη, ως πολίτη, θα έλεγα συμφωνώ» συνεχίζοντας πως «Μακάρι να βρεθεί ο τρόπος».

Τη θέση των Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Ανδρέα Κουτσούμπα θα πάρουν οι βουλευτές Δημήτρης Μαρκόπουλος και Γιάννης Κεφαλογιάννης. Τον Κώστα Τζαβάρα θα αντικαταστήσει ο Γιώργος Βλάχος.