
Η αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής του Αθανάσιου Χορταριά, καταδικασμένου σε Β’ βαθμό, η οποία είχε αναβληθεί στις 20 Ιανουαρίου, πρόκειται να συζητηθεί σήμερα, Δευτέρα 17 Μαρτίου, στο Εφετείο Αθηνών, 4ος όροφος, αίθουσα Δ 100 Α’.
Υπενθυμίζεται πως στις 20 Ιανουαρίου αναβλήθηκε στο Τριμελές Εφετείο Αναστολών μία ακόμη αίτηση αναστολής του καταδικασμένου για τη θανατηφόρο σωματική βλάβη του Ζακ Κωστόπουλου, Αθανάσιου Χορταριά.
Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του καταδικασμένου Θ. Χορταριά, Ιωάννης Γλύκας, είχε δηλώσει ότι έχει τέσσερεις μάρτυρες υπεράσπισης, για να μιλήσουν για την υγεία συγγενικών προσώπων και οικονομικούς λόγους, που σύμφωνα με τον συνήγορο θα πρέπει να οδηγήσουν τον Θ. Χορταριά εκτός φυλακής.
Ωστόσο, η έδρα απάντησε πως θα έξετάσει έναν με δύο μάρτυρες. Στο βήμα καλέστηκε ο ξάφερφος του Χορταριά, ο οποίος επικαλέστηκε ζητήματα υγείας και φροντίδας συγγενικών προσώπων του καταδικασμένου, ενώ υποστήριξε επίσης πως ο δράστης είναι «αλτρουιστής». Επιπλέον, επικαλέστηκε οικονομικά προβλήματα του ίδιου και της οικογένειάς του.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος απάντησε πως δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει παιδιά και γονείς, υπενθυμίζοντας πως ο Θ. Χορταριάς έχει καταδικαστεί για θανατηφορά σωματική βλάβη και αυτά έπρεπε να τα είχε ο ίδιος στον νου του πριν να κάνει ό,τι κάνει.Τελικά, ο δικηγόρος του Θ. Χορταριά ζήτησε αναβολή της δίκης, ισχυριζόμενος ότι θέλει να προσκομίσει και άλλα έγγραφα.