Ήδη για το θέμα αυτό, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στο Μέγαρο Μαξίμου, έκτακτη διυπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου.

Στην κυριακάτικη ανασκόπηση του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στο θέμα λέγοντας: «Θέλω να κάνω μια αναφορά στην εγκληματική επίθεση που δέχτηκε η αστυνομία κατά τη διάρκεια αγώνα βόλεϊ, η οποία είχε ως συνέπεια τον τραγικό τραυματισμό ενός αστυνομικού. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις αύριο για την οπαδική βία, γι’ αυτό δεν θα γράψω για πολλά γι’ αυτά σήμερα. Θέλω όμως να εκφράσω την οργή μου για το συμβάν αυτό, και να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται. Το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Άλκη, στον Μιχάλη, και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας. Το οφείλουμε στα νέα παιδιά που θέλουν έναν υγιή αθλητισμό, το οφείλουμε στην κοινωνία. Και σήμερα, θέλω να σας ζητήσω να πούμε μαζί μια προσευχή για τον νέο αυτό άνθρωπο που δίνει τον αγώνα για τη ζωή του. Οι αστυνομικοί άλλωστε είναι παιδιά μας και διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για την ασφάλεια όλων μας.»

Τα τέσσερα μέτρα που πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης 

Τέσσερα μέτρα κατά της οπαδικής βίας προτείνει με ανάρτησή του στο social media o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από φωτοβολίδα κατά τα επεισόδια στου Ρέντη την προηγούμενη εβδομάδα.

«Βία στα γήπεδα. Τέσσερα αναγκαία μέτρα τώρα!

Για να μπορούν να πηγαίνουν στο γήπεδο οι γονείς με τα παιδιά τους και οι παρέες με ασφάλεια. Και οι εργαζόμενοι στο γήπεδο να δουλεύουν χωρίς να φοβούνται», τονίζει ο κ. Κασσελάκης σε βίντεο που ανάρτησε στα social media και προτείνει:

Ουσιαστική λειτουργία των συστημάτων εποπτείας με κάμερες υψηλής ευκρίνειας CCTV.
Είσοδος στα γήπεδα μόνο με ταυτοποίηση.
Υποχρεωτική αρίθμηση θέσεων στα εισιτήρια.
Υποχρεωτική έκδοση ετήσιου πιστοποιητικού ασφαλείας και έλεγχος λειτουργίας πριν από κάθε αναμέτρηση.

«Άλλες χώρες τα κατάφεραν. Μπορούμε κι εμείς», καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2022 μετά την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ΠΑΕ και ΚΑΕ έχουν την ευθύνη να εκσυγχρονίσουν και να αναβαθμίσουν το σύστημα καμερών με το οποίο παρακολουθούν τις εξέδρες των φιλάθλων κατά τη διάρκεια των αγώνων και θα ελεγχόταν γι’ αυτό από την ΕΛΑΣ.

Μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Αύγουστο του 2023, είχε αποφασιστεί το κλείσιμο των λεσχών των οργανωμένων οπαδών. «Σε εθνικό επίπεδο όπως ορίζει ο νόμος οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν. Κάθε ομάδα θα έχει έναν μόνο σύνδεσμο με έδρα την επίσημη ΠΑΕ», είχε αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι η ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων) μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στο Ρέντη μετά από επεισόδια στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, ζητά από την κυβέρνηση να αποσυρθεί η αστυνομία από όλα τα γήπεδα και τη φύλαξη να αναλάβουν αποκλειστικά οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ.