Σύμφωνα με την ΕΡΤ και την ανταποκρίτρια στις Βρυξέλλες, Ειρήνη Ζαρκαδούλα, πληροφορίες θέλουν την Εύα Καϊλή να είναι προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές Σεν Ζιλ που βρίσκονται στις Βρυξέλλες. Η σύλληψη της θεωρήθηκε ως τέλεση αδικήματος επ’ αυτοφόρω αφού στο σπίτι της βρέθηκαν τεράστια ποσά σε μετρητά που ήταν μέσα σε σακούλες και μία βαλίτσα. Για αυτό το λόγο άρθηκε και η ασυλία της.

Παρά τα στοιχεία που έχουν διαρρέυσει στον βελγικό Τύπο η έρευνα παραμένει εν εξελίξει και συνεχώς διευρύνεται. Υπενθυμίζεται μάλιστα πως άλλα τρία άτομα έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας που ονομάζεται «Καθαρά χέρια» και διεξάγεται από το περασμένο καλοκαίρι από τις βελγικές αρχές έχοντας πληροφορίες για αλληλεπίδραση του Κατάρ με Ευρωπαίους αξιωματούχους προκειμένου να επηρεάσουν προς όφελος της χώρας τους.

Στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου σήμερα η καθαίρεση της Εύας Καϊλή

Ήδη από τις πρώτες ώρες που ξέσπασε το σκάνδαλο και με δεδομένο τις συνεχιζόμενες δικαστικές ερευνες από τις βελγικές αρχές, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε να αναστείλει με άμεση ισχύ όλες τις εξουσίες και τα καθήκοντα που είχαν ανατεθεί στην Εύα Καϊλή.

Όσον αφορά στο τι θα γίνει με τις θέσεις τις οποίες κατέχει η κ. Καιλή, σήμερα Δευτέρα στις 16.00 στη Διάσκεψη των Προέδρων η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών θα ζητήσει την αντικατάστασή της από τη θέση της αντιπροέδρου. Εάν το 60% πει «ναι», χάνει το αξίωμα. Μάλιστα οι ευρωβουλευτές αναμένεται να ζητήσουν να μπει μπλόκο στις διαπραγματεύσεις ΕΕ-Κατάρ για απελευθέρωση της ταξιδιωτικής βίζας.

Κατηγορίες: συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά

Εκτός από την Εύα Καϊλη οι άλλοι τρεις είναι: ο πρώην ευρωβουλευτής των ευρωσοσιαλιστών Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος θεωρείται κομβικό πρόσωπο και ο ιθύνων νους του σκανδάλου χρηματισμού. Συνελήφθη επίσης ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, και στενός συνεργάτης του Παντσέρι όπως και ο Φ., ένας λομπίστας των Βρυξελλών που είχε προσαχθεί την Παρασκευή, και ο οποίος παραμένει επίσης στη φυλακή.

Έλευθερος αφέθηκε ο πατέρας της Εύας Καϊλή, που εντοπίστηκε στο ξενοδοχείο που διέμενε με μια βαλίτσα γεμάτη με μετρητά. Ελεύθερος αφέθηκε αλλά υπό όρους και ο Λούκα Βισεντίνι, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.