Η δίκη θα διεξαχθεί στον Άρειο Πάγο. Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Παππάς παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών, για το πλημμεληματικό αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, σχετικά με την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Έχουν κληθεί ήδη 16 μάρτυρες

Επίσης στο δικαστήριο παραπέμπεται και ο Χ. Καλογρίτσας για το επίσης πλημμεληματικό αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού Επικρατείας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καλογρίτσας έχει καταγγείλει ότι ήταν εικονική η σύμβαση με την Αραβικών συμφερόντων εταιρεία Consolidated Contractors Company (CCC) των αδελφών Samer, Tawfic και Wael Khoury και η σύμβαση έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσει να εισέλθει η εταιρεία του στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Ο κ. Παππάς αρνείται τα όσα τού αποδίδονται και έχει υπεραμυνθεί της νομιμότητας της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος «είναι απολύτως προφανές πως είναι ένας προεκλογικός σχεδιασμός της ΝΔ. Η Δικαιοσύνη εργαλειοποιείται. Αυτή η ιστορία έχει ξεκινήσει από μία Δεξιά που λεηλατεί το δημόσιο χρήμα και θελει να οικοδομήσει ένα αντι-παράδειγμα στην άσκηση πολιτικής. Έστησε ένα κατηγορητήριο το οποίο είχε ένα κακούργημα και το πλημμέλημα που ήταν ο «αερόσακος» που χρησιμοποίησε όταν ήρθε σε σύγκρουση με την αλήθεια. Το κακούργημα κατέπεσε στην Προανακριτική και τώρα απλώς είναι μία συζήτηση ‘περί όνου σκιάς’ για το τι συνέβη υπό το φως των πολιτικών εξελίξεων και του τετελεσμένου πως η ΝΔ συνεχίζει ανελλιπώς να εφαρμόζει τον νόμο μας».

Από την πλευρά του, ο Χρ. Καλογρίτσας έχει καταθέσει ότι «γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξαιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου».