Το δημοσίευμα υπογράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Καντζιλιέρης, ο οποίος αναφέρει πως το govnews ζήτησε τοποθέτηση για το θέμα, που ανέδειξε το TPP, από το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών, όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει, το πρώτο ηλεκτρονικό μήνυμά, με το σχετικό αίτημα, στάλθηκε στις 5/12 και απάντησαν εκπρόσωποι μόνο από το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

Το δημοσίευμα επισημαίνει πως για να διασφαλιστεί ότι η μη απάντηση του αιτήματος από τους άλλους αποδέκτες του δεν οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα με την παραλαβή του μηνύματος, έστειλε νέο email, στις 12/12, στο οποίο υπουργείο Εξωτερικών, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και πάλι δεν απάντησαν.

Τοποθέτηση αναφέρεται πως υπήρξε μόνο από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και συγκεκριμένα από τον συντονιστή ομάδας πολιτικής & ΜΜΕ, Ιωάννη Σακιώτη, για να δηλώσει πως «η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα δεν σχολιάζει δημοσιεύματα που δεν σχετίζονται με δράσεις ή πολιτικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

ΚΚΕ: Τρανή απόδειξη του αντιδραστικού κατήφορου του ουκρανικού αστικού κράτους

Σύμφωνα με το govnews, εκ μέρους του ΚΚΕ τοποθετήθηκε ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Λαμπρούλης, ο οποίος, στην απάντησή του, αναφέρει:

«Η λεγόμενη λίστα “Ειρηνοποιός”, στην οποία στοχοποιούνται απροκάλυπτα με διάφορες ανυπόστατες κατηγορίες, όπως “εχθροί της Ουκρανίας”, “συνεργάτες τρομοκρατικών οργανώσεων” κ.ά, μέλη και στελέχη πολιτικών κομμάτων, πανεπιστημιακοί και δημοσιογράφοι, ανάμεσά τους και τρία στελέχη του ΚΚΕ, αποτελεί μια τρανή απόδειξη του αντιδραστικού κατήφορου του ουκρανικού αστικού κράτους. Πρόκειται για επιλογές ενός καθεστώτος που επικράτησε στην Ουκρανία μετά το αντισυνταγματικό πραξικόπημα του 2014, με τη στήριξη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, αξιοποιώντας και φασιστικές και αντικομμουνιστικές δυνάμεις και που έχει απαγορεύσει κάθε αντιπολιτευτική φωνή στη συγκεκριμένη χώρα.

Για την απαράδεκτη στοχοποίηση του ΚΚΕ, μέσω της καταχώρισης στη συγκεκριμένη διαδικτυακή “μαύρη λίστα” τριών στελεχών του, το ΚΚΕ προχώρησε σε ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών, λαμβάνοντας απαντήσεις που ουσιαστικά υιοθετούν τους ισχυρισμούς της αντιδραστικής ουκρανικής κυβέρνησης ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα ελέγχεται από “ακραίους κύκλους”. Είναι όμως αυτοί ακριβώς οι “ακραίοι κύκλοι” που έχουν ενσωματωθεί στο ουκρανικό αστικό κράτος, κάτι που αποδείχτηκε και από την παρέμβαση των φιλοναζιστικών ταγμάτων Αζόφ, συνοδεύοντας την ομιλία Ζελένσκι, στην ελληνική βουλή. Όπως τέτοιοι “ακραίοι κύκλοι”, του εθνικισμού, του αντικομμουνισμού και της παραχάραξης της ιστορίας έχουν ενσωματωθεί και στο αστικό κράτος της Ρωσίας, που προχώρησε στην απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία.

Στον ιμπεριαλιστικό αυτό πόλεμο, κι άρα άδικο κι από τις δυο πλευρές, που γίνεται για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, τον έλεγχο εδαφών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους, το ΚΚΕ βρίσκεται στη μόνη “σωστή πλευρά της ιστορίας”: Στο πλευρό των λαών, του ουκρανικού και του ρωσικού που έζησαν επί δεκαετίες ειρηνικά και αδελφωμένα, απολαμβάνοντας αξεπέραστες έως και σήμερα κατακτήσεις στο πλαίσιο της Σοβιετικής Ένωσης και που σήμερα πληρώνουν και με το αίμα τους τον λογαριασμό των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών».

ΜέΡΑ25: Παράνομη και επικίνδυνη λίστα, το υπ. Εξωτερικών οφείλει να κάνει διάβημα

Εκ μέρους του ΜέΡΑ25 τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου, Μιχάλης Κριθαρίδης, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας αναφέρει:

«Πρόκειται για μία παράνομη και επικίνδυνη λίστα που στοχοποιεί ακόμα και Έλληνες πολίτες, πολιτικά πρόσωπα, ακαδημαϊκούς, δικηγόρους και δημοσιογράφους και οι ελληνικές αρχές οφείλουν να πάρουν θέση για την προστασία των πολιτών της χώρας μας που βρίσκονται σε αυτή τη λίστα που πρωτοδημιουργήθηκε το 2014 και διαρκώς εμπλουτίζεται.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών οφείλει να προβεί σε σχετικό διάβημα προς την Ουκρανική Κυβέρνηση γι’ αυτή την ιστοσελίδα που χαίρει της έμπρακτης στήριξης της Κυβέρνησης του Κιέβου. Ενώ μας προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός πως η υπηρεσία ενημέρωσης του ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε στους δημοσιογράφους που έχουν αναδείξει το θέμα πως δεν έχει κανένα σχόλιο σχετικά με τις καταγγελίες, ούτε αντίστοιχα και η Ουκρανική Πρεσβεία στη χώρα μας έχει τοποθετηθεί σχετικά».