Στα σχοινιά βρίσκεται η κυβέρνηση αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς την Πέμπτη δεν επέτρεψε στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο να ενημερώσει τη Βουλή αναφορικά με τους ελέγχους που έχει πραγματοποιήσει η Ανεξάρτητη Αρχή για το σκάνδαλο. Ο Χρήστος Ράμμος στην επιστολή του με ημερομηνία 20 Ιανουαρίου, μια ημέρα, δηλαδή, μετά την αντιθεσμική κίνηση από την πλειοψηφία της ΝΔ στην Επιτροπή και τις διαρροές από τον Κώστα Τασούλα, τους επισημαίνει ότι ο ίδιος ο νόμος που ψήφισαν του δίνει την αρμοδιότητα της ενημέρωσης.

«Το αίτημα για σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας το υπέβαλα υπό την ιδιότητά του ως προέδρου της Αρχής και με βάση το άρθρο 8 παράγραφος 6 του προσφάτως ψηφισθέντος και τεθέντος σε ισχύ νόμου 5002/2022. Ως γνωστόν στην εν λόγω διάταξη, με την οποία καθιερώνεται ατομική αρμοδιότητα του προέδρου της ΑΔΑΕ, ορίζεται ότι “6. Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης”» αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

Παράλληλα, ο Χρήστος Ράμμος υπογραμμίζει ότι «ούτε ο Κανονισμός της Βουλής στο άρθρο 43Α, ούτε ο οργανικός νόμος περί της ΑΔΑΕ ορίζουν κάτι το διαφορετικό επί του θέματος αυτού».