Μετά το πέρας της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε το εξής χρονοδιάγραμμα:

Σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας την Τετάρτη (24/8) για την ακρόαση του νέου διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Την Παρασκευή (26/8) προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να εκφραστούν οι θέσεις και οι απόψεις των κομμάτων για τις πρόσφατες αποκαλύψεις στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, νομότυπων και παράνομων.

Την Δευτέρα (29/8) συζήτηση στην Ολομέλεια της πρότασης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ. για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη και ενδεχόμενες παράτυπες ενέργειες της ΕΥΠ την τελευταία τριετία.

Την Τρίτη (30/8) ή Τετάρτη (31/8) έναρξη των εργασιών της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την εξέταση της ίδιας υπόθεσης αλλά και για την διερεύνηση αντίστοιχων καταγγελιών που αφορούν την τελευταία δεκαετία (2012 – 2022).

Παρά την καθυστέρηση που «έπαιξε» το Μαξίμου για να κερδίσει έστω και λίγες ημέρες επιπλέον προκειμένου να οργανώσει άμυνα, έφτασε η ώρα του κοινοβουλευτικού διαλόγου όπου και θα τεθούν όλα τα αμείλικτα ερωτήματα για τις προεκτάσεις της πολύκροτης υπόθεσης και κυρίως για την προσωπική εμπλοκή του πρωθυπουργού στον παρακρατικό μηχανισμό των παρακολουθήσεων.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε νωρίς το μεσημέρι πως θα υπερψηφίσει την πρόταση ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής υπό το φως των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών ενώ θα καταψηφίσει την τοποθέτηση του Θεμιστοκλή Δεμίρη στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ.