Η μάχη ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής έχει ανοίξει εδώ και μήνες, με ορίζοντα τις εσωκομματικές εκλογές στο τέλος του έτους, με την Φώφη Γεννηματά να βλέπει μέχρι στιγμής στη θέση του αντιπάλου τον Ανδρέα Λοβέρδο, για τον οποίον στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν κρύψει την προτίμησή τους.

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, σε συνέντευξή του, ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε ένα πιθανό σενάριο διαδοχής της Φ. Γεννηματά από τον πρώην υπουργό Υγείας, εκτιμώντας πως εάν συμβεί κάτι τέτοιο, «το ΚΙΝΑΛ θα γίνει ένας δορυφόρος της ΝΔ».

«Ο Α.Τσίπρας επεμβαίνει ωμά και απροκάλυπτα στα εσωκομματικά της παράταξής μας. Πρόκειται για πρωτοφανές ατόπημα. Ουδέποτε πολιτικός αρχηγός διανοήθηκε να κάνει κάτι αντίστοιχο» σήκωσε άμεσα το γάντι ο Ανδρ. Λοβέρδος, συμπληρώνοντας μεταξύ άλλων, πως «ο πανικός του δεν κρύβεται. Ο Αλ. Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι όταν το ΠΑΣΟΚ ξαναγίνει δύναμη εξουσίας ο ίδιος θα γυρίσει στα αζήτητα της πολιτικής και στις προθήκες της ιστορίας».

Ωστόσο, τα παραπάνω δεν ήταν τα μόνα βέλη που δέχθηκε ο αντίπαλος της Φ. Γεννηματά για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, καθώς στο ζήτημα παρενέβη ένα στέλεχος με ιδιαίτερα υψηλές βλέψεις στο εσωτερικό του κόμματος, και συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο ευρωβουλευτής δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΙΟΝΙΑΝ TV για τις δηλώσεις Τσίπρα πως «δεν είναι πρέπον και δεν εκφράζει τον πολιτικό πολιτισμό που πρέπει να έχουμε, η προσπάθεια είτε του κ. Τσίπρα είτε ούτε οποιουδήποτε άλλου να εμπλακεί στα εσωτερικά των κομμάτων», συμπληρώνοντας όμως τις αναφορές του με μία ακόμα που προκαλεί εντυπώσεις αλλά και σοβαρά ερωτήματα.

«Και είναι άλλο τόσο προκλητικό και αναιδέστατο απέναντι στη δημοκρατία να προσπαθούν να εμπλακούν στα εσωτερικά των κομμάτων οικονομικά συμφέροντα» ανέφερε το στέλεχος του κόμματος της Φ. Γεννηματά, σε μία δήλωση που αναμφίβολα χρήζει διευκρινήσεων.

Ακόμα, ο Ν. Ανδρουλάκης σημείωσε πως «η αυτονομία των κομμάτων είναι ζήτημα δημοκρατίας, τα κόμματα είναι κύτταρα της δημοκρατίας που πρέπει να έχουν διαφανείς, μαζικές και συλλογικές διαδικασίες, ανοιχτές προς τα μέλη τους», ενώ καταλήγοντας υποστήριξε ότι «τα μέλη θα αποφασίσουν ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός του ΚΙΝ.ΑΛΛ./ΠΑΣΟΚ και όχι ο κ. Τσίπρας, ο κ. Μητσοτάκης ή κάποιοι από την οικονομική ελίτ της χώρας».