Ρούχα, παπούτσια, κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα, βρεφικές πάνες και άλλα είδη που προορίζονταν για τους σεισμόπληκτους μετά από κάλεσμα της Περιφέρειας Αττικής για έμπρακτη εκδήλωση της αλληλεγγύης των πολιτών προς τους πληγέντες της Συρίας και της Τουρκίας βρίσκονται πεταμένα και κατεστραμμένα, όπως τα αποθανατίζει ο φακός του κινηματογραφιστή και φωτογράφου Γιώργου Μουτάφη.

Όπως αναφέρει σε σχετική δημοσίευσή του στο Facebook:

«Για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας. Έτσι καταλήγει η βοήθεια του κόσμου. Εκεί στο κέντρο διαχείρισης ειδών πρώτης ανάγκης της Περιφέρεια Αττικής όλα καλά; Ντροπή σας!».

Το TPP προσπάθησε επανειλημμένα να επικοινωνήσει με την Περιφέρεια Αττικής για να αναζητήσει απαντήσεις σχετικά με τις εικόνες ντροπής, ωστόσο η επικοινωνία δεν κατέστη εφικτή.

Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια με ανάρτησή της χθες στα social media έκανε λόγο για 50 οχήματά της που ξεκινούν σήμερα Κυριακή από το ΣΕΦ προς αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας.

«Πάνω από 110 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», του ΙΣΑ και των δήμων της Αττικής» ανέφερε.