«Νομίζω ότι βρισκόμαστε αρκετά κοντά, αλλά εξίσου θα έλεγε κανείς μακριά από τη στιγμή που δεν έχει κλειδώσει η συμφωνία. Με την έννοια ότι και μια διαφωνία σε ένα μέρος αυτής της συμφωνίας-«πακέτο» μπορεί να σταθεί ικανό να μην κλείσει τελικά. Αλλά εν πάση περιπτώσει αυτό το οποίο είναι δεδομένο είναι ότι καταβάλλονται προσπάθειες, γίνονται βήματα, άρα θα έλεγε κανείς ότι βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά» υπογράμμισε.
Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ χαρακτηρίζει αδιέξοδη μια συμφωνία που θα αποτελεί τροχοπέδη στην αναπτυξιακή πορεία, μια συμφωνία που δεν θα δίνει την ελπίδα να βρεθεί η Ελλάδα εκτός λιτότητας.
«Το «πακέτο» της συμφωνίας να είναι τέτοιο ώστε να μας βγάζει από αυτή την ανακύκλωση της ύφεσης. Το εάν τελικά θα το πετύχουμε αυτό, θα το γνωρίζουμε όταν θα έχουμε εξαντλήσει και την τελευταία δυνατότητα να βρεθεί μια συμφωνία με αυτά τα χαρακτηριστικά. Δηλαδή μια συμφωνία που θα μας πηγαίνει εμπρός. Αλλιώς θεωρώ ότι θα ήταν αδιέξοδο επί της ουσίας το να καταλήξουμε σε μια συμφωνία η οποία δεν θα έδινε την ελπίδα να βρεθούμε κάποια στιγμή έξω από τις πολιτικές της λιτότητας και να οδηγηθεί η χώρα με αργά και σταθερά βήματα μακριά από τις ακραίες πολιτικές της» σημείωσε.
Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, επειδή θέλει να συντηρεί το θέμα των εκλογών, χωρίς να τοποθετείται επί της ουσίας. Τούτου δοθέντος, η στάση της, υποστηρίζει, είναι όχι μόνο ανεύθυνη και πολιτικάντικη, αλλά και εθνικά επιζήμια.
«Θέλει να συντηρεί το θέμα των εκλογών, δεν τοποθετείται στην ουσία των ζητημάτων που έχουν αναδειχθεί και αποτελούν τα «αγκάθια» στο να κλείσει η αξιολόγηση. Άρα με τη στάση της ουσιαστικά λειτουργεί υπονομευτικά, όχι απέναντι στην κυβέρνηση μόνο, απέναντι σε μια εθνική προσπάθεια απέναντι σε μια προσπάθεια που θέλει να κατοχυρώσει κάποια από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Με αυτή την έννοια το θεωρώ εκτός από ανεύθυνο και πολιτικάντικο αυτό που κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση, το θεωρώ ταυτόχρονα και εθνικά επιζήμιο», είπε.
Στο θέμα των συμβασιούχων, ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης προσβλέπει, σε μια λύση που θα ισορροπεί ανάμεσα στο ελληνικό Σύνταγμα, το Κοινοτικό Δίκαιο και την πραγματικότητα. Και ζητά συνεννόηση με όλα τα κόμματα, προκειμένου να μπει ένα τέλος στο καθεστώς ομηρίας που υφίστανται οι συμβασιούχοι.
«Όλοι μαζί να καθίσουμε, να συζητήσουμε, να βρούμε τα αντικειμενικά κριτήρια για να μπορέσουμε να λύσουμε αυτό το καθεστώς της ομηρίας για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που επί χρόνια δουλεύουν -γιατί μιλάμε για ανθρώπους που δουλεύουν 8, 10, 12 χρόνια και παραπάνω ίσως- σε διάφορες θέσεις και αυτή τη στιγμή ταλαιπωρούνται και δεν τους αναγνωρίζεται αυτό που πραγματικά κάνουν. Θα έχουμε τη δυνατότητα να το συζητήσουμε με έναν ψύχραιμο και συστηματικό τρόπο το αμέσως επόμενο διάστημα», κατέληξε.