Ο Π. Σκουρλέτης σημειώνει επίσης ότι «ως προς τα οικονομικά συμφέροντα, εγχώρια και ξένα, που διεκδικούν τα “φιλέτα” της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, είναι πασιφανές ότι ευνοούνται από την επαναφορά του ζητήματος της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ στις συναντήσεις με τους θεσμούς. Εκτός και αν η Νέα Δημοκρατία εκτιμά ότι δεν θα ενδιαφερθεί κανείς για την αγορά περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ και μάλιστα με χαριστικούς όρους, στο πλαίσιο μιας ασφυκτικής χρονικής προθεσμίας».
 
Στην απάντησή του ο υπουργός κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «κληροδότησαν φθορά και απαξίωση στον ενεργειακό τομέα», ενώ προσθέτει ότι η σημερινή κυβέρνηση «δεν θα σταματήσει ποτέ την προσπάθεια αντιστροφής αυτής της κατάστασης και έχει ήδη διανύσει σημαντικό έδαφος προς μια θετική κατεύθυνση». 

Και καταλήγει τονίζοντας ότι «αν η Νέα Δημοκρατία ζητά απολογίες για τη ΔΕΗ ας ξεκινήσει, γιατί παραμένει σε εκκρεμότητα η ανάληψη των μεγάλων πολιτικών ευθυνών που την βαραίνουν για την μακροχρόνια υπονόμευση της Επιχείρησης».
 

ΝΔ: «Οι υπουργοί της κυβέρνησης δίνουν ρεσιτάλ αποτυχίας, κυνισμού και θράσους» 

 
Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η ελληνική κοινωνία και η οικονομία δοκιμάζονται σκληρά από την πολιτική της κυβέρνησης και τους χειρισμούς της στο θέμα της αξιολόγησης και πως την ίδια ώρα, οι υπουργοί δίνουν ρεσιτάλ αποτυχίας, κυνισμού και θράσους.
 
«Ο κ. Τσακαλώτος ομολογεί την αποτυχία τους και την εξόντωση της μεσαίας τάξης. Ο κ. Σκουρλέτης το πρωί καταγγέλλει συμφέροντα και δηλώνει ότι διαφωνεί με την ιδιωτικοποίηση της Δ.Ε.Η. και το απόγευμα παραδέχεται κυνικά ότι θα ψηφίσει “ναι σε όλα”. Ο κ. Τζανακόπουλος με περίσσιο θράσος δηλώνει “χαρούμενος” για μια συμφωνία που θα κόβει τις συντάξεις και θα φέρνει νέους φόρους. Δυστυχώς, η χώρα έχει μια αποτυχημένη κυβέρνηση που μόνο βάρη, ανασφάλεια και μιζέρια μπορεί να προσφέρει στις Ελληνίδες και τους Έλληνες», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 

Λοβέρδος: Δεν στέκεται κυβέρνηση, της οποίας υπουργός λέει αυτά που είπε ο σήμερα ο κ. Σκουρλέτης

 
«Δεν στέκεται κυβέρνηση, της οποίας υπουργός λέει αυτά που είπε σήμερα ο κ. Σκουρλέτης», είναι το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου, στις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, για τη ΔΕΗ.
 
«Και ξαφνικά, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έρχεται η είδηση ότι ο υπουργός της κυβέρνησης Σκουρλέτης τοποθετήθηκε πάνω στο θέμα της ΔΕΗ, λέγοντας, λίγο ή πολύ, ότι από την πλευρά της τρόικας και μέσα στις επιτροπές της είναι «βαποράκια συμφερόντων», πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.
 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανέφερε ότι ο κ. Σκουρλέτης «αντιπαρήλθε το θέμα ότι η ΔΕΗ των πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ τιμολογείται σήμερα 600 εκατομμύρια ευρώ».
 
«Τι είναι αυτό; Τι τσούρμο είναι αυτό; Εάν κάτι είναι κακό, δεν το ψηφίζω. Τι πάει να πει “είμαι Αριστερός και έχω συλλογικές διαδικασίες”; Αν κάτι ζημιώνει τη χώρα μου, δεν το ψηφίζω», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Και διαπραγματεύονται οι υπουργοί Σκουρλέτης, Πιτσιόρλας και άλλοι με “βαποράκια συμφερόντων”; Και ο πρωθυπουργός είναι Αριστερός όσο κανένας άλλος, όπως είπε χθες;».
 
«Δεν στέκεται κυβέρνηση, της οποίας υπουργός, που θήτευσε στο υπουργείο που κάθεται σήμερα ο κ. Σταθάκης, να λέει αυτά που λέει για τη ΔΕΗ, που την καταστρέφετε -και ο κ. Σκουρλέτης και ο κ. Σταθάκης- επί δύο χρόνια και κάτι -καταργήσατε τη “μικρή ΔΕΗ”- που την καταγγέλλατε, ζητάγατε δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ, και από εκεί που το 30% κόστιζε 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ συν 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ η επένδυση στη Μελίτη, τώρα τη δίνετε τζάμπα», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.