Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ αφγανών και αφρικανών προσφύγων με αποτέλεσμα είκοσι δύο άνθρωποι, εκ των οποίων οι τέσσερεις Αφρικανοί ηλικίας 16 και 18 ετών οι οποίοι χρειάστηκαν χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με πληροφορίες της Guardian. Ένας ακόμη πρόσφυγας έπρεπε να μεταφερθεί στο κοντινότερο νοσοκομείο λόγω της σοβαρής κατάστασης της υγείας του, όπως ανέφεραν οι αρχές.
 
Σημειώθηκαν επίσης και δύο τραυματισμοί αστυνομικών κατά τις συγκρούσεις. Οι διαπληκτισμοί ξεκίνησαν σε περίχωρα του Καλαί μόλις μια ομάδα εκατό αφρικανών από την Ερυθραία ήρθαν σε διαμάχη με τριάντα αφγανούς οι οποίοι περίμεναν στη ουρά για συσσίτιο. Μόλις έπεσε ο πρώτος πυροβολισμός από την ομάδα των αφρικανών, η κατάσταση έγινε σοβαρή.
 
 Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν μέχρι το απόγευμα και στα κεντρικά του Καλαί. Όπως αναφέρει η Guardian, πρόκειται για τις πιο σοβαρές συγκρούσεις από την 1η Ιουλίου του 2017 όταν είχαν τραυματιστεί 16 άνθρωποι, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα περίπου 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ προσφύγων οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν στη Βρετανία.
 
«Αυτό είναι ένα επίπεδο βίας που δεν έχουμε ξαναδεί» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρντ Κολόμπ. «Η αστυνομία παρενέβη για να προστατεύσει τους αφγανούς μετανάστες που ήρθαν αντιμέτωποι με 150 με 200 πρόσφυγες από την Ερυθραία» δήλωσε ένας αστυνομικός.