Σημείωσε ότι «υπάρχουν διάφοροι σχεδιασμοί για την ανασύσταση της σοσιαλδημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ, είτε για συγκλίσεις με το ΠΑΣΟΚ, με τις ηγεσίες τους να διαγκωνίζονται για την πρώτη και δεύτερη θέση».

«Το κύριο είναι να μην εγκλωβιστεί ο κόσμος σε αυταπάτες που το προηγούμενο διάστημα τον απογοήτευσαν είπε, προσθέτοντας πως «το ΚΚΕ απευθύνεται σε αυτό τον κόσμο πλατιά και ενωτικά για αγωνιστική συνάντηση μαζί τους, παρά τις όποιες διαφορές, γιατί δεν πρέπει να χαθεί και να παραιτηθεί αυτός ο κόσμος».

Σημείωσε ότι δεν είναι τυχαίο πως ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα “δεν έχει καταδικάσει τη μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών για τον πόλεμο στη Μ. Ανατολή”, ενώ η υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρέσβη για να του εκφράσει την αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ, “την ώρα που εδώ και μέρες το Ισραήλ δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό”.

Ο κ. Σοφιανός, ερωτηθείς για θέματα του Δήμου Αθηναίων και την αντιπαράθεση Δούκα – Μπακογιάννη για τη Λ. Βασιλίσσης Όλγας, υπενθύμισε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ όλο το προηγούμενο διάστημα στήριξαν τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη για μετατροπή της Αθήνας σε τουριστικό προϊόν προς όφελος των συμφερόντων των ξενοδοχειακών ομίλων, σχεδιασμός ο οποίος περιλαμβάνει και την Όλγας και την Αθηνάς και άλλους δρόμους».

«Εννοείται ότι πρέπει να ανοίξει η Όλγας, εννοείται ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτός ο πειραματισμός στην Αθήνα για τα συμφέροντα των ξενοδόχων και του τουριστικού προϊοντος» ανέφερε, τέλος, ο Ν. Σοφιανός.